Municipiul Suceava

1200 de şoferi prinşi că s-au sustras de la plata taxei de parcare

>„Avem cea mai ieftină parcare subterană din România, cu un leu pe oră, şi tot mai găsim maşini parcate pe borduri, în zona centrală, lumea nevoind să intre în subteran” constată viceprimarul Lucian Harşovschi  >Dacă ar fi fost achitată, suprataxa pentru rău-platnici ar fi adus bugetului 87.270 de lei, de la începutul anului din parcările cu plată adunându-se 460.000 de lei

Lucrătorii Biroului „Parcări” al Primăriei Municipiului Suceava, dotaţi cu tablete şi imprimante la purtător, au emis 1.253 de note de constatare pentru şoferii care au folosit parcările cu plată de pe raza reşedinţei de judeţ, dar sau sustras de la achitarea   taxei aferente.  Aceasta după ce, în şedinţa Consiliului Local din luna iunie, a fost aprobată o hotărâre potrivit căreia conducătorii auto prinşi că nu plătesc taxa de parcare sunt obligaţi la achitarea, în termen de 5 zile, a unei taxe majorate de 70 de lei. După expirarea termenului, poliţiştii locali vor identifica proprietarul maşinii, iar celor care nu s-au conformat li se aplică amenzi variind de 300 de lei la 800 de lei, în conformitate cu Regulamentul de funcţionare a parcărilor cu plată.

Conform viceprimarului Lucian Harşovschi, dacă ar fi fost achitate în integralitate, notele de constatare cu pricina ar fi adus în bugetul local suma de 87.270 de lei.  Din totalul amintit, în cazul a 272 de note  plata s-a făcut online, 412 au fost onorate la casierie, iar 338 de note au fost trimise către Poliţia Locală. Alte 213 note de constatare erau în interiorul termenului de 5  zile de conformare la achitarea suprataxei, acestea putând fi stinse şi în numerar, la Biroul de „Parcări” din parcarea subterană nr. 1.

În intervalul 1 ianuarie-13 iulie 2020, din abonamente de parcare, taxe de parcare achitate cu cardul şi prin sms, cât şi din taxa majorată, Primăria Municipiului Suceava a încasat suma de circa 460.000 de lei.

Harşovschi precizează că parcările cu plată se află în zonele nerezidenţiale şi sunt destinate şoferilor care merg la instituţiile publice sau la spaţiile comerciale: „Avem cea mai ieftină parcare subterană din România, cu 1 leu pe oră, şi tot mai găsim maşini parcate pe borduri, în zona centrală, lumea nevoind să intre în subteran. Scopul nostru nu este de a da amenzi, ci de a face prevenţie, şi sper că se va înţelege acest lucru”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI