Tariful testului DSP a fost stabilit ieri la 248 de lei

Comitetul Director al DSP Suceava a decis, ieri, că testele la cerere pentru infecţia cu SARS-CoV-2 vor fi efectuate contra cost, la tariful de 248 de lei.

Directorul executiv al DSP Suceava, medicul epidemiolog Dinu Florin Sădean, a declarat ieri că instituţia efectuează şi la cerere teste moleculare pentru depistarea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, începând din data de 14 iulie.

El a arătat că în Comitetul Director s-a stabilit suma de 248 de lei pentru test. În costul testului sunt incluse cheltuielile aferente.

Sădean a estimat că se vor face circa 30 de teste pe zi, la cerere.

Directorul executiv al DSP Suceava a menţionat că urmează sa fie creată o nouă adresă de email pentru programare, în cazul testelor moleculare la cerere.

El a mai spus că rezultatul testului molecular pentru infecţia cu Covid-19 va fi comunicat în 24 până la 48 de ore de la momentul testării.

Reamintim, măsura a fost luată pentru a veni în sprijinul sucevenilor care doresc să călătorească în ţări în care, pentru a intra, cetăţenii români trebuie să prezinte un test molecular negativ pentru infecţia cu Covid-19. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: