În condiţiile vitrege din acest an

Recolte peste aşteptări la cereale

>„Lucrările se vor desfăşura în condiţii normale pentru judeţul nostru, drept pentru care vom avea pâine” arată şeful Direcţiei Agricole, precizând că la grâu producţia este la nivelul celei de anul trecut, la orz şi orzoaică fiind mai mare

Judeţul Suceava este în plină campanie de recoltare a cerealelor păioase, Haralampie Duţu, directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană (DAJ) Suceava apreciind că noua recoltă pare a fi una cu mult peste ceea ce s-a estimat iniţial. „Suntem în faza în care se recoltează din plin orzul şi orzoaica de toamnă. Există fermieri care au început recoltatul şi la grâul de toamnă, iar producţiile sunt peste aşteptări, având în vedre condiţiile meteorologice de secetă, temperaturi scăzute, condiţii atipice pentru judeţul Suceava, pentru această perioadă” arată Duţu. Rezultatele sunt cât se poate de bune, la orz şi orzoaică obţinându-se o medie de peste 5.000 kg/ha, faţă de 3.000 – 3.500 kg/ha în anii anteriori. Până acum s-a recoltat circa 30% din total, Haralampie Duţu subliniind că, în ultimii ani, suprafeţele cultivate cu aceste două culturi cunosc o tendinţă de scădere accentuată. La grâu, campania este abia la început, combinele intrând pe aproximativ 10% din lanuri, în exploataţii mici. Fermele mari încă nu au trecut la recoltat, soiurile timpurii deja au atins maturitatea, dar se aşteptă atingerea umidităţii optime.

„Mi-aş permite să spun că, în acest an, la grâu vom avea producţii la nivelul celei de anul trecut, o medie de peste 4.000 kg/ha. Prognoza pare să fie destul de bună, lucrările se vor desfăşura condiţii normale pentru judeţul nostru, drept pentru care vom avea pâine” a punctat Haralampie Duţu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: