Senatorul Ioan Stan:

PSD va vota legea carantinării, dar nu în forma abuzivă gândită de PNL

> Liberalii ne ameninţă cu instaurarea stării de urgenţă în cazul unui vot negativ

Preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat că în cadrul şedinţei CExN al PSD s-a decis votarea legii carantinării, dar nu sub forma abuzivă gândită de cei de la PNL, ci aducându-i modificări substanţiale, în concordanţă cu Constituţia României, respectând drepturile omului şi în acord cu legislaţia europeană.

„De asemenea, am insistat ca legea respectivă să fie clară, uşor de înţeles şi de aplicat, ca să nu dea naştere la abuzuri. Bineînţeles că suntem îngrijoraţi de situaţia sanitară din ţară, însă un proiect de lege de o asemenea importanţă, care afectează drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, nu trebuie şi nu poate fi votat fără o dezbatere serioasă” a spus Ioan Stan.

El a arătat că este a treia oară de la începutul epidemiei de Covid-19 când PNL se comportă „total iresponsabil” şi trimite Parlamentului o lege proastă, făcută pe genunchi, în grabă şi fără să ţină de cont de aspectele constituţionale care trebuie îndeplinite şi de drepturile omului care trebuie respectate.

„Liberalii fac asta cu tupeu, ameninţând cu instaurarea stării de urgenţă în cazul unui vot negativ. Le amintim pe această cale că starea de urgenţă n-o pot adopta după bunul lor plac şi că le trebuie pentru asta acordul Parlamentului, acord pe care nu-l vor mai primi” a conchis Ioan Stan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: