Primăria Suceava atacă POR 2021-2027

>„S-au stabilit opt axe prioritare din Programul Operaţional Regional 2021-2027, iar pe toate acestea Primăria va avea proiecte” reliefează primarul Ion Lungu

 Primăria Municipiului Suceava îşi consolidează portofoliul de proiecte pentru accesarea de finanţare europeană nerambursabilă în noua programare 2021-2027. Primarul Ion Lungu subliniază că pe Axa 1, „O regiune competitivă prin inovare, digitalizare şi întreprinderi dinamice”, autorităţile municipale au în plan să pună bazele unui parc industrial pe suprafaţa de circa 155 ha din Lunca Sucevei, cea aferentă Centralei Electrice de Termoficare (CET). Urmează, mai apoi, Axa „Digitalizarea serviciilor publice la nivel local”, Suceava având, sub acest regim, serviciul de iluminat public, dar şi axa privind „O regiune cu oraşe smart”, incluzând proiectul „Sistem de monitorizare şi eficientizare a consumului de energie termică în clădiri publice”, respectiv cel de creştere a eficienţei energetice a sediului Primăriei. Un proiect ar urma să fie depus pe Axa „Sisteme de eficientizare a traficului public din zone rezindenţiale”, iar în ceea ce priveşte „Extinderea serviciilor de digitalizare integrată la nivelul primăriilor”, în curs de materializare pe plan local este proiectul „APLICAT – Administraţie Publică Locală Informatizată Calitativă şi Accesibilă Tuturor”. La cele de mai sus se adaugă Axa nr. 3 „O regiune cu oraşe prietenoase cu mediul. Creşterea eficienţei energetice în clădiri rezidenţiale, inclusiv cu locuinţe sociale”, autorităţile depunând, în colaborare cu asociaţiile de proprietari, documentaţia pentru promovarea proiectului de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe. Pe latura de „Creştere a eficienţei energetice în clădirile publice”, accent se pune pe unităţile de învăţământ preuniversitar, o solicitare în acest sens venind din partea Colegiului Naţional „Petru Rareş”. Şeful municipalităţii reaminteşte şi despre reabilitarea parcului Şipote, demersurile promovate de mai mult timp fiind în fază de finalizare la Ministerul Justiţiei. În planurile de viitor este inclusă reabilitarea stadionului Iţcani şi a străzii de acces aferente, un alt proiect fiind „Reţeaua de piste de biciclete în zone rezidenţiale şi parcuri”, cu circa 20 km de asemenea amenajări destinate bicicliştilor. Evidenţiată este finanţarea nerambursabilă pentru „O regiune cu oraşe prietenoase cu mediul”, promovat fiind proiectul de „Reabilitare a reţelelor de transport şi distribuire a energiei termice”. Pe Axa nr. 5 „O regiune accesibilă”, în atenţie stă ruta ocolitoare nr. 2 DN2 – DJ29, anunţată de Ministerul Transporturilor, solicitarea fiind depusă la CNAIR. În cele din urmă, primarul a vorbit despre construirea unei creşe în cartierul Obcini, iar pe Axa nr. 7, „O regiune atractivă”, în vedere este proiectul de „Reabilitare a Curţii Domneşti”.

„S-au stabilit opt axe prioritare din Programul Operaţional Regional 2021-2027. Pe toate aceste axe, Primăria va avea proiecte în continuare” a precizat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: