Legea prin care se suspendă executările silite până la data de 1 septembrie, neconstituţională

Legea prin care se suspendă executările silite în perioada stării de urgenţă şi de alertă, până la data de 1 septembrie, este neconstituţională, a stabilit, marţi, Curtea Constituţională a României (CCR).

Judecătorii CCR au admis obiecţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor articolului unic punctul 3 din Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.48/2020 privind unele măsuri financiar-fiscale, obiecţie formulată de Guvernul României. „În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a admis obiecţia de neconstituţionalitate şi a constatat că dispoziţiile articolului unic pct.3 [cu referire la art.XVIII] din Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.48/2020 privind unele măsuri financiar-fiscale sunt neconstituţionale”, potrivit CCR.

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Preşedintelui României, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi primului-ministru.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: