Deputatul PSD Eugen Bejinariu:

Guvernul papă-lapte importat

Importul de lapte brut în România s-a majorat cu 41% în primele 5 luni ale anului 2020, iar în judeţul Suceava se închid două fabrici de prelucrare

Deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu a apreciat, ieri, că actualul guvern e un guvern-papă lapte importat şi a atras atenţia, printr-un comunicat de presă, că în prezent creşte haotic importul de produse alimentare, lipsesc soluţiile guvernului de a ajuta producţia locală, întârzie implementarea pachetului economic fantomatic pe care premierul Orban îl promite de 3 luni şi angajaţii români pleacă în şomaj.

„Institutul Naţional de Statistică (INS) a dat publicităţii cifre care arată nepăsarea Guvernului României faţă de locurile de muncă ale românilor, arată lipsa de viziune şi de măsuri astfel încât companiile din România să poată funcţiona, oamenii să aibă serviciu şi micii producători să poată să subziste” a spus Bejinariu.

Potrivit acestuia, cifrele oficiale ale INS indică faptul că importul de lapte brut în România s-a majorat cu 41% în primele 5 luni ale anului 2020 faţă de perioada similară a anului trecut. Producţia de lapte de consum a crescut cu 12%, a crescut şi cantitatea produselor derivate, dar colectarea de la producătorii locali a scăzut.

„În timp ce România importă mai mult lapte brut, o companie franceză închide două fabrici de procesare a laptelui în judeţul Suceava şi concediază mai mult de 150 de oameni. Promite că nu va stopa colectarea de la mici producători locali, dar o reduce. Este o dramă şi ea este cauzată de lipsa implicării guvernului în a găsi mecanisme şi instrumente care să ajute economia românească, muncitorii români, producătorii români. Sute de oameni îşi pierd locul de muncă şi mii de vieţi sunt brusc afectate la noi în judeţ, doar de decizia unei companii, în doar o industrie. Putem multiplica acest exemplu, îl putem extrapola la mai multe industrii. Creşte haotic importul de produse alimentare, lipsesc soluţiile guvernului de a ajuta producţia locală, întârzie implementarea pachetului economic fantomatic pe care premierul Orban îl promite de 3 luni şi angajaţii români pleacă în şomaj” a declarat Eugen Bejinariu.

El a spus că încurajarea importurilor şi lipsa preocupării pentru producătorii locali, pentru angajaţii români constituie un act iresponsabil al unui guvern de diletanţi.

„Cum să ajungă sute de şomeri şi producători locali să trăiască în agonie în timp ce economia merge invers decât trebuie? Cum să ajungă să se închidă fabrici de lactate în Floreni şi Vatra Dornei, locul de naştere al unui brand care se va produce în altă parte, în timp ce România importă semnificativ mai mult lapte brut? Cum să treacă luni de zile în care promiţi, ca guvern, că oferi compensaţii şi pachete de măsuri care să redreseze economia, iar în acest timp să nu faci absolut nimic pentru soarta oamenilor şi companiilor? E neştiinţă, e rea-credinţă sau pur şi simplu nerozia conduce România” s-a întrebat Eugen Bejinariu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: