Ample lucrări de reabilitare la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare”

Două pavilioane destinate cazării elevilor Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc se află în lucrări majore de reabilitare, astfel încât, în septembrie, elevii colegiului vor fi primiţi în „casă nouă”.

Proiectul de renovare desfăşurat la nivelul instituţiei presupune, pe de o parte, reabilitarea construcţiei şi a infrastructurii fizice a celor două pavilioane, constând în compartimentări, modernizarea spaţiilor sanitare, înlocuirea învelitorilor la acoperişuri, şi, pe de altă parte, adaptarea funcţională a acestora pentru a asigura cazarea elevilor militari la standardele de confort ale secolului XXI.

În acord cu misiunea asumată, de a pregăti absolvenţi apţi pentru a urma instituţiile militare de învăţământ superior, nota specifică este dată de asigurarea permanenţei actului pedagogic şi regimul de internat. În acest sens, în perioada vacanţei de vară se realizează lucrări de modernizare şi reamenajare a spaţiilor de învăţământ şi cazare, precum şi a bazei sportive, având ca efect direct o calitate sporită a actului educaţional, dar şi o creştere a atractivităţii instituţiei pentru viitorii liceeni.

GEORGIANA LUPU

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: