Invitaţie la autoterapie

Vindecarea Sucevei nu se poate face cu o pastilă sau cu un om

Preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cuşnir, a transmis recent un comunicat de presă de tipul unei scrisori deschise adresate sucevenilor, în care arată cum calitatea vieţii lor este afectată de clasa politică, el adresându-se în special celor care sunt scârbiţi de politică şi întrebându-i dacă îşi doresc ca şi copiii lor să piardă 16 ani din viaţa lor aşteptând ca aceleaşi promisiuni să se îndeplinească.

„Am analizat o fotografie de pe strada Cuza Vodă din Burdujeni. Această fotografie este elocventă pentru ceea ce s-a întâmplat în Suceava în ultimii 16 ani şi a fost făcută miercuri, 8.07.2020, exact în ziua în care Ion Lungu prezenta presei «realizările» celui de-al IV-lea mandat de când ne influenţează calitatea vieţii.

Mi-ar fi foarte uşor să încep să îl critic, pentru că astfel de situaţii se găsesc peste tot şi în Obcini, şi în George Enescu, şi în Zamca, şi în Centru sau pentru că în 16 ani nu a înţeles că pietonul este mai important decât maşina sau pentru că pune în pericol siguranţa copiilor din Suceava şi a tinerilor care reprezintă viitorul Sucevei.

Dar, începând de astăzi, voi încerca să mă adresez celor care, pe bună dreptate, sunt scârbiţi de întreaga clasă politică. Da, aveţi toate motivele să fiţi revoltaţi împotriva întregii clase politice care v-a înşelat şi ne-a înşelat aşteptările timp de 16-20-30 de ani din viaţa noastră. Şi pentru că fac parte din această clasă politică, aveţi toate motivele să fiţi nemulţumiţi, pentru că nu am făcut atât cât aţi fi meritat pentru Suceava şi pentru Suceveni! Îmi doresc ca politica noastră să fie mai puţin despre «eu nu greşesc» şi mai mult despre «am greşit şi pot fi mai bun»!”

Dan Ioan Cuşnir îi roagă pe cei cărora le este lehamite să mai voteze la alegerile locale să se gândească bine dacă îşi doresc ca şi copiii lor să piardă 16 ani din viaţă aşteptând „ca aceleaşi promisiuni să se îndeplinească”.

Potrivit lui, „vindecarea Sucevei nu se poate face cu o pastilă sau cu un om, vindecarea Sucevei se va face prin schimbarea comportamentului nostru şi prin schimbarea mentalităţii celor care administrează Suceava şi care gestionează banul public, banii din taxele şi impozitele Sucevenilor. Vindecarea Sucevei o vom face NOI, împreună! Întotdeauna NOI este mai important şi mai puternic decât EU!

Aşa cum soarele nu străluceşte pentru el, primarul Sucevei trebuie să înţeleagă că nu este primar pentru el, ci pentru Suceava şi pentru Suceveni. Pentru Ion Lungu este prea târziu. Are tupeul să le promită Sucevenilor că ceea ce nu a făcut în 16 ani va face începând chiar de mâine. Omul trecutului încearcă să deseneze viitorul Sucevei”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: