Grupul de Comunicare Strategică ar trebui să renunţe la cuvântul „strategic” din titulatură

> Nu ştiu ce specialişti au, dar ceea ce fac nu este comunicare strategică, consideră prof. univ. dr. Mihai Dimian

 Prorectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, prof. univ. dr. Mihai Dimian, a declarat sâmbătă, la o ediţie specială de la News Bucovina, că nu înţelege cum se poate gestiona actuala criză sanitară cu informaţii trunchiate şi că sunt foarte multe întrebări la care lumea nu primeşte răspuns.

„Eu aş tăia cuvântul «strategic» de la Grupul de Comunicare, pentru că ei nu fac comunicare strategică. Nu ştiu ce specialişti au, ce nu au, dar ceea ce fac nu este comunicare strategică” a spus Dimian.

El a menţionat că a analizat diverse date publice şi a scris un articol în care a cerut să se facă public numărul de persoane noi confirmate pozitiv şi câte teste s-au făcut, fiind evidenţiate retestările şi testele noi.

Întrebări cu privire la numărul de noi infectări

„Îmi daţi numărul total de teste, îmi daţi rezultatele pozitive şi eu de unde să ştiu care e rata de infecţie? Asta depinde de numărul de retestări, de câte persoane ai active şi le retestezi la 4 zile, la 5 zile. Pare că numărul de teste este mare, dar numărul de persoane efectiv noi, în urma acelor anchete epidemiologice, s-ar putea să fie scăzut şi să avem un grad de infectare mai ridicat” a spus Dimian.

El consideră că întrebările ar trebui să-şi găsească răspunsul în cadrul unor conferinţe de presă, dar că sunt primite doar nişte comunicate şi nu se poate întreba nimic.

„Nu ştiu cum s-a ajuns în situaţia asta că… Şi eu, ca prorector, stau şi răspund studenţilor” a declarat Dimian.

El a spus că sunt mai multe întrebări legate de datele furnizate privind numărul de noi infectări.

„Nu sunt împotriva unei limitări de comunicare de informaţii în situaţii de criză. Într-o situaţie de criză nu poate comunica toată lumea, pentru că se generează haos, însă acest lucru este compensat tocmai de acea comunicare strategică, adică unul mai înţelept de acolo răspunde toată ziua întrebărilor. Lipsa celei de-a doua părţi face să genereze toate întrebările şi nedumeririle oamenilor”, a spus Dimian.

El s-a întrebat cum e gestionată criza la nivel naţional dacă nu există informaţii clare.

„Eu nu ştiu cum gestionează criza la nivel naţional dacă nu se bazează pe date pertinente. Poate că le au, dar nu le comunică public” a spus universitarul.

El a salutat că la 4 luni de la debutul epidemiei a apărut harta cazurilor active pe localităţi în judeţul Suceava, ce vine în sprijinul populaţiei care poate analiza mai bine situaţia şi ştie şi cum să procedeze pentru a evita zonele cu focare.

„O astfel de informaţie e utilă inclusiv în zona de turism” a spus Mihai Dimian. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: