Aparat medical donat de preoţii din Protopopiatul Fălticeni

Preoţii din Protopopiatul Fălticeni s-au implicat în mod constant, în contextul crizei provocate de noul coronavirus, prin numeroase acte caritabile. Ultima activitate a avut loc în data de 7 iulie 2020, când a fost donat un concentrator de oxigen, de către părintele protoiereu Adrian Dulgheriu, pentru cabinetul de pneumologie CMI, necesar pentru pacienţii care suferă de problem pulmonare.

Acest aparat se adaugă celorlalte şase dispozitive medicale de respirat oxigenul, care sunt folosite atât în cadrul dispensarului TBC Ambulatoriu, secţiile de Îngrijiri Paliative, Interne şi Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Municipal Fălticeni.

Dr. Elena Iftimesei a sublinat, la primirea aparatului medical, utilitatea acestor aparate, mai ales în perioada critică la începutul stării de urgenţă, în contextul faptului că şi cadrele medicale au fost infectate cu virusul Covid-19, au avut nevoie în tratarea bolii şi de aceste dispozitive medicale: „Este bine-venită această donaţie şi mulţumim tuturor celor care ne sunt alături în săvârşirea actului medical pentru toţi pacienţii din zona Fălticeni”.

„Ne bucurăm că putem fi de ajutor credincioşilor noştri care sunt consultaţi de doamna doctor cu multă dragoste şi acribie. Noi îi ajutăm cu un aparat care permanent poate să ajute pe cei în suferinţă, mai ales în această perioadă. Rugăm pe Bunul Dumnezeu să-i răsplătească dnei Elena Iftimesei jertfa sa pentru ajutorarea bolnavilor, iar celor aflaţi în suferinţă Dumnezeu să le dăruiască sănătate şi să nu uite că Biserica este alături de ei în orice moment. Mulţumim tuturor părinţilor care poartă de grijă credincioşilor lor şi se implică în mod activ în săvârşirea acestor donaţii, care implică nu mici eforturi din partea lor. Toate aceste donaţii sunt personale, ale preoţilor, iar cu ajutorul lui Dumnezeu ele vor continua, pentru a împlini cuvântul Scripturii care spune: bolnav am fost şi M-aţi cercetat (Matei 25, 36)” a concluzionat părintele protoiereu Adrian Dulgheriu.

Donaţia încununează şi celelalte activităţi care vor continua şi care s-au desfăşurat până acum în perioada de urgenţă, de alertă şi carantină, activităţi prin care şi persoanele vârstnice şi familiile defavorizate au primit alimente, obiecte de igienă şi alte ajutoare.

Pr. GEORGIAN ROTAR

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: