Rugbi

Competiţiile de juniori s-au încheiat fără vreun clasament final

Federaţia Română de Rugbi a decis, de curând, ca toate competiţiile de juniori să fie încheiate fără un clasament final, cu acordarea de diplome de participare pentru fiecare echipă, fără a se acorda vreun titlu de campion naţional. Pentru echipa de juniori U 18 de la Gura Humorului a fost o dezamăgire, pentru că elevii antrenorului Andrei Varvaroi se aflau în faţa unui performanţe care va fi greu de egalat, al patrulea titlu naţional consecutiv al aceleiaşi generaţii. După disputarea turului, humorenii erau pe locul I, fără a cunoaşte înfrângerea, şi aveau clar prima şansă la titlul naţional.

„A fost păcat pentru munca băieţilor noştri şi ar fi trebuit acordate titlurile de campion pe baza rezultatelor consemnate până în momentul în care sezonul a fost întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus.

La CSŞ Gura Humorului avem echipe la mai multe grupe de vârstă, astfel că nu putem fi acuzaţi că ne-am gândit doar la palmaresul nostru. Doar echipa de U 18 era pe primul loc şi am considerat că munca băieţilor trebuie să fie recunoscută cumva, măcar onorific”, a declarat Andrei Varvaroi.

O variantă propusă a mai fost ca întrecerile la juniori să fie încheiate simplificat, cu un turneu final la finele lunii august ori începutul lui septembrie, însă şi aceste partide erau greu de organizat, având în vedere că sportivii sunt în vacanţă, iar revenirea la club este în directă legătură cu reluarea anului şcolar.

Până la urmă, cele mai multe voturi au fost pentru încheierea ediţiei 2019-2020, la toate categoriile de vârstă, respectiv DNJ U15, DNJ U16, DNJ U17, DNJ U18, DNJ U19, DNJ U19 Rugby 7, fără alcătuirea unui clasament final.

Andrei Varvaroi speră ca după aceste luni dificile băieţii să se ambiţioneze şi să se gândească doar la următorul titlu de campioni naţionali, în cadrul campionatului de juniori U 19.

„Suntem în faza de pregătire a reluării antrenamentelor, căutăm finanţare pentru materialele necesare pentru protecţia jucătorilor. Sunt încă multe necunoscute, dar sperăm ca din septembrie să se poată relua noul sezon la competiţiile de juniori”, a mai spus Andrei Varvaroi.

Noul sezon competiţional, 2020-2021, pentru toate categoriile de juniori, ar urma să se reia în septembrie. Partidele se vor disputa însă în măsura în care autorităţile competente vor decide asupra posibilităţii şi modalităţilor de reluare a activităţilor sportive.

Nici la nivel de seniori veştile nu sunt foarte optimiste, tot mai multe echipe considerând că este mai bine să se înceapă un nou sezon competiţional după modelul primăvară-toamnă. Cum există voci absolut neavizate care doresc meciuri de rugbi fără jocul în grămadă, lucru de neconceput în jocul cu balonul oval, poate că este mai util să se aştepte rezolvarea situaţiei provocate de pandemia de coronavirus.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: