La concursul de traduceri organizat de Institutul Francez

Ana-Maria Antonesei, menţiunea I

 > Ea şi-a repetat performanţa din 2018 > Ediţia de anul trecut a fost câştigată tot de o suceveancă

 Masteranda Ana-Maria Antonesei a obţinut menţiunea I la concursul „Mot a monde”, organizat de Organizaţia Internaţională a Francofoniei şi Agenţia Universitară a Francofoniei. Anult trecut, tot o studentă a USV a câştigat concursul. Dintr-un comunicat al USV aflăm că, în data de 6 iulie 2020, Institutul Francez din Cluj a publicat rezultatele concursului „Mot a monde”, pe care îl organizează de 10 ani în parteneriat cu Organizaţia Internaţională a Francofoniei şi Agenţia Universitară a Francofoniei. Studenţi din 13 universităţi româneşti au participat la concursul de traducere, propunând versiuni în limba română ale unui text extras din romanul „Le Tranquille Affligé”, scris în limba franceză de autorul canadian contemporan Gilles Jobidon. Ana-Maria Antonesei, masterandă în anul al II-lea la masteratul Teoria şi practica traducerii, din cadrul Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării a Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, a obţinut menţiunea I, repetându-şi astfel performanţa din 2018.

În 2019, premiul I la acest concurs i-a fost decernat unei alte masterande sucevene, Iulia-Ioana Bădăluţă, care s-a remarcat pe plan naţional şi în 2020, primind o menţiune la Concursul de traduceri literare şi de specialitate pentru elevi şi studenţi organizat în zilele de 15-16 mai de Cercul de traduceri literare şi de texte de specialitate al Universităţii din Alba Iulia. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: