Deputatul PNL Ioan Balan:

Planul naţional de investiţii şi de relansare economică va scoate Moldova din topul sărăciei

Deputatul de Suceava Ioan Balan, vicepreşedinte regional al PNL, are convingerea că Planul naţional de investiţii şi de relansare economică lansat pe 1 iulie de Guvernul PNL va scoate Moldova din topul sărăciei europene. El crede că atenţia deosebită acordată nord-estului ţării este firească, pentru a elimina decalajele de dezvoltare în interiorul României.

De 30 de ani aşteptăm un plan coerent

„Moldova nu a rămas numai în urma statelor dezvoltate din Uniunea Europeană, ci este zona cea mai slab dezvoltată din interiorul României. De 30 de ani aşteptăm un plan coerent de investiţii publice şi de măsuri de sprijin pentru dezvoltarea economiei şi infrastructurii moldoveneşti şi uite că el a fost lansat la începutul acestei luni de prim-ministrul Ludovic Orban, împreună cu preşedintele României, domnul Klaus Iohannis.

Acest program este fără îndoială cel mai serios plan de relansare economică şi dezvoltare din ultimele 3 decenii, pentru că toate măsurile cuprinse în el au termene clare de implementare şi surse de finanţare precise. Nu e un program care să vândă iluzii oamenilor, ci este un plan extrem de realist. Credibilitatea planului provine din faptul că o parte dintre măsuri sunt deja puse în aplicare de Guvernul PNL, cum ar fi, de pildă, măsurile pentru susţinerea locurilor de muncă, schemele de ajutor pentru IMM-uri, creditele cu dobândă zero pentru firme sau finalizarea unor obiective de investiţii abandonate pe vremea guvernelor PSD” arată deputatul PNL.

Investitorii au toate motivele să-şi relocheze afacerile

„Nu putem să nu ne bucurăm de faptul că principalele măsuri de sprijin pentru economie sunt orientate către Moldova! Miliardele de euro, bani nerambursabili, care se vor aloca prin granturi, sche me de ajutor sau alte forme de sprijin vor merge prioritar către Moldova şi Oltenia, zonele cele mai subdezvoltate, pentru a susţine crearea de firme şi de locuri de muncă bine plătite. Aşadar, investitorii au toate motivele să îşi relocheze afacerile la noi şi să genereze valoare adăugată mare, utilizând forţa de muncă locală” susţine deputatul PNL.

Guvernul PNL trebuie lăsat să muncească

Potrivit acestuia, şi la capitolul investiţii, Moldova este pusă pe primul loc. Astfel, Guvernul a semnat contractul pentru realizarea studiilor de fezabilitate şi a proiectului tehnic de execuţie pentru Autostrada Moldovei. Dar nu numai Autostrada Moldovei, ci şi Autostrada Unirii, liniile de cale ferată Suceava – Ploieşti şi Suceava – Cluj-Napoca, Spitalul Regional de Urgenţă de la Iaşi, campusuri universitare la Suceava şi Iaşi, centuri ocolitoare, cu termene clare de construire şi cu surse de bani certe sunt prevăzute în planul de dezvoltare pentru Moldova. „Aşadar, Guvernul PNL trebuie lăsat să muncească, aşa cum a făcut până acum, şi să pună în aplicare acest program serios, care prin investiţii şi sprijin pentru întreprinderi va aduce şi salarii bune şi condiţii de viaţă mai bune şi venituri la buget mai mari, din care să se poată plăti pensii decente către părinţii şi bunicii noştri. La nivelul judeţului Suceava, planurile de investiţii ale Guvernului, alături de cele ale Consiliului Judeţean şi ale primăriilor liberale, ne dau încredere că putem să recuperăm în următorii 4 anii toţi anii pierduţi cu PSD la conducerea ţării şi a judeţului. Am convingerea că românii vor da, prin votul lor din toamnă, această şansă României şi vor ţine PSD pe tuşă, cel puţin următorul ciclu electoral” declară deputatul Ioan Bălan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: