În drum spre Occident au eşuat la Văşcăuţi

Trei migranţi din Yemen depistaţi la frontiera cu Ucraina

Poliţiştii de frontieră suceveni au depistat şi reţinut trei cetăţeni din Yemen, care au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România. Cei trei au fost predaţi autorităţilor de frontieră ucrainene în baza acordului de readmisie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, bărbaţii au fost depistaţi în seara de 6 iulie, în baza unei informări primite de la grănicerii ucraineni.

Cei trei au fost găsiţi în apropierea liniei de frontieră, pe direcţia localităţii Văscăuţi. Ei se deplasau pe jos spre interiorul ţării.

Cetăţenii străini nu-şi puteau justifica prezenţa în zona de frontieră. Totodată, în cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei trei bărbaţi sunt cetăţeni din Yemen, cu vârste cuprinse între 20 şi 32 de ani şi au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România.

Sursa mai menţionează că, în cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Conform acordului de readmisie, în cursul zilei de 7 iulie, persoanele au fost predate autorităţilor de frontieră din Ucraina, în vederea luării măsurilor legale ce se impun. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI