Cu evaluări iniţiale de 38 de milioane de euro

Studiul de fezabilitate pentru centura de ocolire nr. 2 a Sucevei va fi refăcut

> Planul de obţinere a finanţării europene a fost dejucat din cauză că ruta nu a fost prinsă în master planul de transport, CL tăind din buget o sumă de 3 milioane de lei, destinată promovării proiectului

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, se va întâlni, la finele săptămânii, la Bucureşti, cu oficialii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Infrastructură Rutieră (CNAIR), în faţa cărora va insista pe accelerarea demersurilor pentru materializarea viitoarei rute de ocolire a reşedinţei de judeţ. „Vineri suntem invitaţi la CNAIR, unde vom avea posibilitatea unui parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava, în ideea realizării rutei ocolitoare nr. 2. Am fost zilele trecute şi am refăcut traseul; înainte de acel drum asfaltat de lângă Cumpărătura, există un drum de căruţe care duce pe lângă iazurile de la Ipoteşti, pe imaşul de la Tişăuţi şi ajunge pe malul râului Suceava” a precizat şeful municipalităţii.

Ion Lungu spune că studiul de fezabilitate întocmit în 2009, de firma Consitrans Bucureşti, va trebui reactualizat, la acea dată valoarea estimată a investiţiei fiind de circa 38 de milioane de euro.

De precizat este că aceste demersuri intervin după ce, în august 2016, Consiliul Local al municipiului Suceava vota tăierea sumei de 3 milioane de lei, prinse în buget în vederea promovării proiectului de amenajare cu finanţare europeană nerambursabilă a celei de a doua centuri de ocolire a capitalei de judeţ. Primăria intenţiona să acceseze Programul Operaţional 2014-2020, însă planurile autorităţilor locale sucevene au fost dejucate, respectiva rută nefiind parte a master planului de transport.

Proiectul celei de a doua centuri ocolitoare are în obiectiv traseul DN 85 – Ipoteşti – Bosanci – traversare râul Suceava –Salcea şi va prelua traficul dinspre Fălticeni spre Botoşani şi invers. Investiţia urma a fi promovată pe Axa VI „Reabilitarea şi modernizarea reţelelor de drumuri de importanţă regională şi locală, centuri” a POR, în cadrul căreia, la nivelul regiunii de dezvoltare Nord-Est era prevăzută suma de 113,4 milioane de euro.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI