PSD şi Marcel Ciolacu joacă „la cacealma” cu moţiunea de cenzură

Vicepreşedintele naţional al Pro România, deputatul de Suceava Cătălin Nechifor, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că sesiunea extraordinară actuală nu este decât un joc de imagine al preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, şi al PSD, în condiţiile în care românii aşteaptă decizii ferme şi înlocuirea actualului guvern liberal, văzut ca cel mai corupt guvern post-decembrist.

„Din punctul meu de vedere, ceea ce fac acum Marcel Ciolacu şi PSD în acelaşi timp este doar dorinţa de a acapara un subiect mediatic fără să aibă fundament, fără să aibă substanţă. Îl vedem aproape în fiecare seară discutând la televizor că vor depune moţiune de cenzură, că acesta ar fi obiectivul principal al acestei perioade, dar după care nu prea sunt soluţii, pentru că preşedintele Klaus Iohannis nu va numi premier nici de la PSD, nici de la UDMR, ci tot de la PNL” a spus Nechifor.

Există riscul unui conflict de natură constituţională

El a explicat că, potrivit Constituţiei României, o moţiune de cenzură poate fi depusă în condiţii foarte precise şi că, dacă ar fi depusă o moţiune de cenzură în sesiunea extraordinară, s-ar putea declanşa un conflict de natură constituţională.

Nechifor a spus că moţiunile de cenzură se pot depune în sesiunile ordinare sau când Guvernul îşi angajează răspunderea.

„În acest moment, PSD joacă la cacealma. Domnul Ciolacu, din nefericire, pierde un moment foarte important. Dacă era să se depună moţiune de cenzură, trebuia să fie în sesiune normală până la 1 iulie” a spus Nechifor.

Marcel Ciolacu, în campanie personală

El consideră că liderul PSD, Marcel Ciolacu, îşi face campanie personală.

„La PSD sunt dificultăţi din ce în ce mai mari. Mă uit şi la Bucureşti, sunt tabere, sunt interese, sunt grupări care susţin pe unii sau pe alţii. Faptul că nu au făcut nici până acum congres îi aduce în situaţia de a intra în campanie electorală uşor şubreziţi, fără o structură foarte clară, fără o conducere legitimă. Cred că domnul Ciolacu încearcă să capitalizeze personal, dând însă speranţe deşarte unor oameni care, aşa cum arată şi sondajele, sunt total dezamăgiţi de guvernarea liberală. Astăzi aflăm că guvernarea liberală este văzută de români ca fiind cea mai coruptă guvernare post-decembristă şi modul acesta trebuie tratat cumva, pentru că dacă stăm aşa delăsători sau dacă vom aştepta să se aplice proceduri greşite care să conducă la blocaje în Parlament cred că nu este suficient” a declarat Nechifor.

El a subliniat că Pro România şi-a exprimat de mai multe ori poziţia că votează demiterea Guvernului Orban, amintind că Pro România nu a votat învestirea acestui guvern, care este la putere cu voturile PSD. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: