La finalul celui de-al IV-lea mandat de primar

Ion Lungu crede că ar fi trebuit să scrie „o cărticică” pentru a-şi prezenta toate realizările

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că s-a încheiat încă un mandat de primar şi că acum este „în prelungiri”, efectuând un bilanţ al mandatului 2016-2020.

Potrivit primarului, cele mai importante proiecte sunt cele privind transformarea localităţii în oraş verde.

E vorba despre sistemul integrat de transport ecologic cu achiziţia de 62 de autobuze electrice, dintre care 42 ar urma să ajungă până la finalul acestui an, cu o autobază nouă în curs de construcţie şi modernizarea staţiilor de călători cu instalarea de sistem de e-ticketing, sisteme de informare pentru călători şi sisteme de supraveghere video.

Tot în acest mandat a fost încheiat proiectul cu finanţare elveţiană ce a presupus achiziţia a cinci autobuze electrice, biciclete electrice, autoturisme electrice şi autoutilitare electrice, dar şi modernizarea sistemului de iluminat public şi la şcoli.

Primarul a menţionat că tot în acest mandat au fost semnate contracte pentru realizarea mai multor investiţii cu finanţare europeană, de la zona de agrement, la grădiniţă, amenajarea spaţiilor primăriei din Iţcani, reabilitarea sediului primăriei, digitalizarea operaţiunilor din cadrul municipalităţii, dar şi pentru modernizarea a două colegii, pentru a avea condiţii necesare desfăşurării învăţământului dual.

În mandatul 2016-2020 a fost implementat şi proiectul de modernizare a salubrităţii menajere cu amplasarea de platforme de colectare, îngropate şi semiîngropate.

Ion Lungu a mai spus că se lucrează la ruta alternativă Suceava – Botoşani, fiind realizat deja podul nou peste râul Suceava, dar şi la extinderea reţelei de gaz natural în cartierul Burdujeni-sat.

Între realizări, primarul a spus că au fost amenajate 33 de parcări de reşedinţă, că s-au reabilitat prin asfaltare 50 de străzi din oraş, iar 15 străzi de pământ au fost asfaltate.

Ion Lungu a amintit că tot în acest mandat a fost dată în folosinţă zona de agrement Tătăraşi, că s-au modernizat mai multe locuri de joacă, că s-au reabilitat statuia ecvestră a lui Ştefan cel Mare şi monumentul eroilor din Burdujeni-sat, ulterior enumerând investiţiile făcute în ceea ce priveşte modernizarea infrastructurii şcolare.

„Dovedim prin asta că la Primărie se lucrează. Tratăm problemele la fel de serios ca şi în prima zi de mandat. Este un bilanţ pozitiv” a declarat Lungu, care a menţionat că ar fi trebuit să scrie o cărticică pentru a prezenta toate realizările din ultimii 4 ani. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: