Epidemia de Covid-19 subţiază veniturile Primăriei Suceava

>Populaţia a plătit cu 5% mai puţin faţă de prima jumătate a anului trecut, per total scăderea fiind de circa 15% >„Am făcut solicitări la Guvern şi poate o să ni se dea ceva bani din Fondul de rezervă” a susţinut primarul Lungu

Criza de sănătate publică cauzată de Covid-19 are urmări negative asupra veniturilor din taxe şi impozite locale ale bugetului municipiului Suceava.

„Din păcate, încasările sunt mai mici” a făcut public ieri, într-o conferinţă de presă, primarul Ion Lungu.

Conform şefului municipalităţii, intrările din primele 6 luni ale anului sunt la nivelul de 86,45% faţă de jumătatea anului precedent, diminuându-se de la 46,61 de milioane de lei la 42,89 de milioane de lei, respectiv cu 6,71 de milioane de lei, echivalentul a 1,4 milioane de euro.

„Aceasta este situaţia, am făcut solicitări şi la Guvern, poate o să ni se dea ceva bani din Fondul de rezervă. Am fost încercaţi aici şi cu coronavirusul, am avut cheltuieli pe această parte, iar de cealaltă parte există societăţi care au adresat Primăriei solicitarea de scutire pentru 50% din impozitul pe clădiri. În funcţie de ce vom primi de la Guvern, vom încerca şi noi să ajutăm agenţii economici care se află într-o situaţie critică, mai ales cei din zona HoReCa” arată şeful executivului municipal, precizând că, în baza unei hotărâri a Guvernului, ar urma să propună deliberativului local, în şedinţa din august, o iniţiativă în acest sens.

De la populaţia municipiului Suceava s-au adunat, de asemenea, mai puţini bani, scăderea fiind de la 12,16 milioane de lei la 10,77 de milioane de lei, însemnând, conform edilului-şef Ion Lungu, o realizare de 95%, comparativ cu primul semestru al anului 2019.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: