Românca Roxana Mărăcineanu a devenit ministru delegat al Sportului în Franţa

Roxana Mărăcineanu a fost devenit ministru delegat al Sportului în Franţa, în noul Cabinet ce va fi condus de Jean Castex. Roxana Mărăcineanu este născută la Bucureşti, în 1975.

Premierul desemnat al Franţei, Jean Castex, a prezentat, lista noului Cabinet, iar preşedintele Emmanuel Macron a validat-o. O schimbare importantă vine în ceea ce priveşte Ministerul Educaţiei, Tineretului şi Sporturilor, ministere care au fost separate.

Roxana Mărăcineanu, cea care ocupa funcţia de pe 4 septembrie 2018, a fost înlocuită cu Jean-Michel Blanquer în poziţia de Ministru al Educaţiei, însă Mărăcineanu va fi Ministrul Sportului delegat în noul Cabinet.

Mărăcineanu şi-a atras numeroase critici pentru modul în care a fost gestionată criza provocată de coronavirus în Franţa, Ligue 1 fiind singurul din cele 5 campionate de top ale Europei care nu s-a mai reluat din cauza pandemiei.

Primul ministru francez, Edouard Philippe, a demisionat vineri, înaintea unei remanieri guvernamentale iniţiată de preşedintele Emmanuel Macron, menită să-i ia poziţia înainte de o potenţială realegere.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: