Senatorul PSD Ioan Stan:

Locuitorii din bazinul Dornelor plătesc, cu propriile locuri de muncă, ignoranţa, iresponsabilitatea şi lipsa de viziune a guvernării liberale

Preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, marţi, că preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, oferă o nouă lecţie de demagogie. Senatorul consideră că o discuţie între reprezentanţii guvernului şi firma Lactalis ar fi fost utilă, dar numai dacă era făcută la timpul potrivit, nu după ce s-a hotărât închiderea fabricilor.

Vă prezentăm integral opinia senatorului Ioan Stan. (N.B.)

Asistăm zilele acestea la o nouă lecţie de demagogie oferită de Gheorghe Flutur şi de actualul guvern al României. Ne referim aici la situaţia de la Vatra Dornei, unde firma Lactalis, care deţine brandul „LaDorna”, a anunţat că îşi închide cele două fabrici din zonă. După ce acest anunţ a fost făcut şi decizia luată, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a anunţat că o delegaţie a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale va veni săptămâna aceasta pentru a discuta cu reprezentanţii firmei mai sus amintite despre problemele cu care se confruntă. Cu alte cuvinte, după ce fabricile au fost închise, domnul Flutur s-a gândit că este necesară o discuţie pentru a remedia situaţia.

Considerăm că este evident pentru oricine că acest demers nu-şi are rostul acum şi este doar un alt exerciţiu de imagine marca Gheorghe Flutur, gândit să mai atragă câteva voturi. Este adevărat că o discuţie între reprezentanţii guvernului şi firma Lactalis ar fi fost utilă, dar numai dacă era făcută la timpul potrivit, nu după ce s-a hotărât închiderea fabricilor respective. Şi amintim aici că ne despart nu mai mult de două săptămâni de când prim-ministrul Orban a vizitat Vatra Dornei, promiţând marea cu sarea. Ba mai mult, în programul vizitei era inclusă şi o întâlnire cu crescătorii de animale din zonă, dar pentru că domnii Flutur şi Orban ştiau de intenţiile celor de la Lactalis, au preferat să viziteze cazinoul, considerând mai important acest obiectiv turistic decât problemele reale ale economiei locale. Dacă erau cu adevărat interesaţi de soarta dornenilor, ar fi iniţiat la momentul respectiv discuţia cu reprezentanţii Lactalis şi ar fi rezolvat atunci această problemă extrem de delicată pentru locuitorii zonei de munte. Bineînţeles că nu au făcut nimic în acest sens, iar acum locuitorii din bazinul Dornelor plătesc ignoranţa, iresponsabilitatea şi lipsa de viziune a guvernării liberale, cu propriile locuri de muncă.

Poate în această chestiune ne pot oferi un punct de vedere şi liberalii Dumitru Pardău şi Ilie Boncheş, care în 2008 au fost unii dintre artizanii preluării de către firma Lactalis a fostei fabrici Dorna Lactate cu tot cu brand.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: