Guvernul italian decretează „mama tuturor reformelor” pentru reducerea birocraţiei

Guvernul Italiei a aprobat ieri un pachet de măsuri care ar trebui să reducă birocraţia, considerată de multă vreme un obstacol în calea creşterii economiei naţionale, a treia ca mărime din zona euro, transmite Reuters. Aşa-numitul „decret de simplificare”, anunţat de premierul Giuseppe Conte ca „mama tuturor reformelor”, a ajuns aproape de forma finală după câteva săptămâni de negocieri politice.

După o şedinţă de guvern încheiată luni noaptea târziu, au mai rămas de stabilit doar câteva detalii ale decretului. Reuters a consultat versiunea de 174 de pagini propusă şi informează că sunt acoperite multe sectoare, cum ar fi licitaţiile publice, informatizarea, regulile pentru creşterea capitalului social al companiilor şi răspunderea penală a unor oficiali din aparatul de stat.

Nu este prima încercare a unui guvern italian de a reduce birocraţia, reaminteşte agenţia. În 2010, fostul ministrul al simplificării, Roberto Calderoli, a dat foc în mod simbolic unui pachet de 375.000 de reglementări pe care susţinea că le-a eliminat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: