Fonduri de 160 de milioane de lei pentru finanţarea chiriilor în perioada de pandemie

Retailerii vor putea accesa fonduri de 160 de milioane de lei pentru finanţarea chiriilor pentru perioada în care activitatea le-a fost afectată pe perioada stării de urgenţă sau de alertă, transmite Ministerul Economiei.

„Retailerii vor putea accesa fonduri de 160 de milioane de lei pentru finanţarea chiriilor pentru perioada în care activitatea le-a fost afectată pe perioada stării de urgentă sau de alertă, a fost concluzia discuţiilor purtate de secretarii de stat Daniela Nicolescu şi Liviu Rogojinaru cu reprezentanţii retailerilor din domeniul nealimentar şi ai marilor centre comerciale.

Secretarul de stat Liviu Rogojinaru i-a informat pe cei prezenţi că banii vor fi putea fi accesaţi prin schema de ajutor pentru activităţi de comerţ şi servicii afectate de Covid-19, al cărei buget va fi suplimentat la rectificarea bugetară, ajungând de la 40 la 160 de milioane de lei. Programul face parte din planul naţional de investiţii şi relansare economică, iar ghidul şi reglementările programului sunt, în prezent, în lucru. Secretarii de stat în MEEMA au transmis celor prezenţi că este important ca, pentru optimizarea efectelor acestor fonduri în economie, între retaileri şi mall-uri să existe o înţelegere.

„Cea mai bună soluţie este discuţia directă dintre cele două părţi, cu ministerele ca partener mediator. Noi încercăm să fim parte din rezolvare, însă pentru aceasta, e important ca între dumneavoastră să existe un parteneriat, care poate deveni un model de bună practică în viitor”, a transmis secretarul de stat Liviu Rogojinaru.

O formă finală a protocolului între retaileri şi mall-uri va fi transmisă, în cel mai scurt timp, coordonatorilor comisiei interministeriale. La discuţii au participat reprezentanţi ai RoRetail, FPRC, Hora, industriei de beauty şi ai marilor centre comerciale din România.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: