Potrivit vicepreşedintelui CJ Suceava Gheorghe Niţă

După închiderea fabricilor Dorna Lactate vor avea de suferit angajaţii

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Gheorghe Niţă a declarat, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că închiderea celor două capacităţi de producţie ale Dorna Lactate de la Vatra Dornei şi Floreni va afecta, în principal, cei 158 de angajaţi care îşi pierd locul de muncă, dar că producătorii de lapte din zonă vor avea în continuare cui să vândă laptele.

Gheorghe Niţă a spus că închiderea celor două capacităţi de producţie a fost o decizie a companiei Lactalis, una dintre cele mai puternice firme din domeniu din Europa, şi că a înţeles că aceasta va muta brandul La Dorna în celelalte fabrici pe care le deţine în ţară.

Laptele din zona Dornelor, incomparabil

„Nu se poate compara niciodată laptele care este colectat de la producătorii din zona Dornelor, pentru că în Ţara Dornelor flora este diversificată” a spus Niţă.

El a făcut referire la numeroasele specii de ierburi perene care dau o calitate extraordinară laptelui din această zonă.

„În Ţara Dornelor, producătorii cresc animale. La o singură casă sunt 15-20 de animale, pentru că nu au terenuri fertile. Au terenuri foarte multe pentru păşunat” a explicat el.

Niţă a menţionat că, din câte a înţeles, colectarea va continua şi că ar fi păcat să se oprească colectarea laptelui care este de o calitate deosebită.

„Produsele din zonă sunt de o calitate deosebită, pentru că această zonă imprimă calitatea laptelui” a spus Niţă.

„Laptele este extraordinar de bun, iar calitatea produselor este fantastică” a precizat Niţă.

El a menţionat că CJ Suceava nu are cum să se implice în situaţia creată.

„Nu avem ce face ca autorităţi. Noi nu suntem în măsură ce să spunem privaţilor ce să facă” a arătat vicepreşedintele CJ Suceava, care a amintit că Lactalis a achiziţionat în 2008 La Dorna, iar apoi Rarărul şi a menţionat că cei de la Lactalis „sunt foarte buni şi foarte mari producători de lactate din Europa”.

Gheorghe Niţă consideră că doar angajaţii care îşi vor pierde locul de muncă vor avea de suferit şi că, probabil, ei vor fi redistribuiţi în alte zone de producţie. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: