Laptele de la Dorna dă în clocot

Deputatul Pro România Cătălin Nechifor: Dacă tot ne-au lăsat cu ochii în soare, să ne dea dreptul să luăm înapoi brandul şi fabrica

Vicepreşedintele naţional al Pro România, deputatul de Suceava Cătălin Nechifor, a anunţat, la Analiza de seară de la News Bucovina, că va solicita companiei Lactalis să precizeze suma pentru care este dispusă să renunţe la brandul LaDorna şi la unităţile de producţie de la Vatra Dornei şi Floreni pe care le va închide, astfel încât să se poată constitui o societate pe acţiuni care să le achiziţioneze şi să ducă afacerea mai departe.

„Cer companiei Lactalis să ne spună cât costă brandul şi fabrica pe care să le putem cumpăra. Cât cereţi pe acele structuri de la Vatra Dornei şi Floreni, cât costă, să putem să le cumpărăm? În momentul în care vom şti lucrul acesta, categoric vom face presiuni ca ei să vândă” a spus Nechifor.

El a precizat că va cere, public, companiei Lactalis aceste date.

„Dacă tot ne-a lăsat cu ochii în soare să ne dea dreptul să ne luăm brandul şi fabrica înapoi” a spus Nechifor.

Deputatul Pro România a reamintit că din 2011 produsul de „LaDorna – Perle de brânză cu smântână” este făcut în Polonia.

El a explicat că structurile marilor companii din străinătate au mii de acţionari şi că s-ar putea ca, pentru salvarea acestui brand local, să fie înfiinţată o asemenea companie.

Guvernul, prea puţin preocupat de angajaţii care-şi pierd locul de muncă

Nechifor a declarat că este nerealistă iniţiativa lui Gheorghe Flutur de a chema Ministerul Agriculturii să vadă cum se poate rezolva problema Lactalis, pentru că e vorba de o firmă privată care acţionează pentru profit.

Mai mult, Nechifor a spus că Guvernul este prea puţin preocupat de cei 200 de angajaţi care îşi pierd locul de muncă de la Dorna Lactate, în condiţiile în care la nivel naţional sunt peste 500.000 de şomeri din cauza crizei sanitare.

El a spus că, pentru zonă, brandul LaDorna înseamnă mai mult şi de aceea va trebui apărat.

„Avem posibilitatea să facem şi un audit acolo, să aflăm preţul real” a spus Nechifor.

E momentul să vedem dacă suntem demni de Bucovina

El a mai declarat că soluţii sunt şi consideră că Bucovina, ca spirit, a însemnat ceva puternic, care a dăinuit când oamenii s-au înţeles.

El a dat ca exemplu unirea Bucovinei cu România din 1918 când bucovinenii s-au înţeles că aceasta este soluţia cea mai bună. „Încerc să văd acum, la 102 ani, dacă a fost soluţia cea mai bună, dacă aspiraţiile lor au fost îndreptăţite sau nu. Am sentimentul că cei din Bucureşti ne-au păcălit de foarte multe ori. Ne-au dat ţeapă, ne-au lăsat aici, la sute de kilometri distanţă, fără autostradă, fără suport, fără un pic de empatie, asistenţă financiară şi socială. E momentul în care putem să vedem dacă suntem oameni demni de Bucovina” a conchis Nechifor. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: