Comisia Europeană se aşteaptă la o recesiune şi mai profundă în UE, cu divergenţe mai accentuate

Comisia Europeană a avertizat că anul acesta economia UE se va confrunta cu o recesiune profundă, ca urmare a pandemiei produse de coronavirus, în pofida răspunsului politic rapid şi cuprinzător la nivelul Uniunii şi la nivel naţional, se arată în previziunile economice din vara anului 2020, publicate ieri de Executivul comunitar.

Din cauză că eliminarea restricţiilor de deplasare a persoanelor are loc mai lent decât s-a estimat în previziunile CE din primăvară, impactul asupra activităţii economice în 2020 va fi mai semnificativ decât s-a anticipat.

Economia zonei euro va înregistra o contracţie de 8,7% în 2020 şi o creştere de 6,1% în 2021. Se preconizează că economia UE se va contracta cu 8,3% în 2020 şi va creşte cu 5,8% în 2021. Prin urmare, se estimează că în 2020 contracţia va fi semnificativ mai mare de 7,7%, cifra estimată pentru zona euro, şi de 7,4%, cifra estimată pentru UE în ansamblul său în previziunile din primăvară. La rândul său, creşterea va fi în 2021 ceva mai puţin solidă decât s-a previzionat în primăvară.

Comisia Europeană se aşteaptă ca redresarea să înceapă să producă efecte în a doua jumătate a anului 2020.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI