Cârlibaba

Zeci de arbori tăiaţi ilegal de fiul unui moştenitor

Un bărbat este acuzat că a tăiat fără drept şi sustras mai mulţi arbori esenţă molid dintr-o pădure proprietate privată, administrată de Ocolul Silvic privat Dorna, situată în locul Iurescu din comuna Cârlibaba.

Potrivit cercetărilor poliţiştilor, un bărbat a deţinut 5,98 ha teren forestier, pe raza comunei Cârlibaba, iar după moartea acestuia terenul a revenit urmaşilor. În această suprafaţă a fost constituită partidă pentru 56 arbori cu un volum de 39 mc, ce nu a fost autorizată pentru exploatare.

 Cercetările au evidenţiat că, în perioada mai – iunie 2020, un bărbat din Cârlibaba, fiul unuia dintre proprietari, a tăiat, pe lângă arborii marcaţi în partidă, 30 arbori nemarcaţi, iar materialul lemnos l-a sustras de la cioată şi l-a depozitat împreună cu lemnul marcat, în şapte stive, situate la baza parcelelor.

Materialul lemnos identificat la faţa locului a fost inventariat de organele silvice, rezultând 55,21 mc lemn rotund molid sortimentaţia gater, celuloză şi foc, în valoare de 9054,44 lei, cantitate care a fost confiscată şi predată în custodia Ocolului Silvic Dorna, fiind depozitat la sediul Ocolului Silvic Cârlibaba.

S-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor „tăierea fără drept de arbori” şi „furt de arbori”. Cercetările sunt continuate de lucrătorii Postului de Poliţie Cârlibaba. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: