Patriarhie:

Un sfert dintre monahi nu au salariu sau pensie şi sunt asiguraţi gratuit

Un sfert dintre monahii din România nu au pensie sau salariu şi beneficiază de statutul de asiguraţi gratuit, ca şi asistenţii sociali, dar fără să primească, de facto, ajutorul social, ci doar asistenţă medicală, a transmis, ieri, Patriarhia Română.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Victor Bănescu, a transmis, luni, că sunt foarte puţini preoţi care nu plătesc asigurări medicale.

„Toţi preoţii (clericii) îşi plătesc asigurările de sănătate. Singurele excepţii sunt acei monahi care nu au salariu sau pensie şi care beneficiază de statutul de asiguraţi gratuit. Exact ca un asistat social, dar care nu primesc de facto ajutorul social, ci exclusiv posibilitatea de asistenţă medicală minimală”, a transmis reprezentantul Patriarhiei.

Potrivit sursei citate, în această situaţie există mai puţin de 25% dintre monahi.

„În mod evident, nu doar micul procent de monahi ortodocşi are acest statut şi primeşte acest ajutor omenesc şi firesc, ci şi monahii sau clericii heterodocşi aflaţi în aceeaşi situaţie”, a mai spus Bănescu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: