Preşedintele CJ Suceava:

„Transferul producţiei de lactate LaDorna este văzut ca o jignire”

> O delegaţie din Ministerul Agriculturii vine la Vatra Dornei pentru a discuta situaţia generată de închiderea fabricilor de lapte

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, luni, că un secretar de stat responsabil pe domeniul zootehnie şi industria alimentară va fi prezent în judeţ şi va discuta cu furnizorii şi procesatorii din industria laptelui.

Flutur a declarat că a solicitat Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale întâlniri de urgenţă la Vatra Dornei şi Suceava, ca urmare a anunţului surprinzător făcut de Lactalis, privind închiderea unităţilor de producţie din Floreni şi Vatra Dornei.

Ca răspuns, zilele acestea, o delegaţie a Ministerului Agriculturii condusă de George Scarlat, secretar de stat, responsabil pe domeniul zootehnie şi industria alimentară, va fi prezentă în judeţ şi va discuta cu furnizorii şi procesatorii din industria laptelui.

„Judeţul Suceava este cel mai mare producător de lapte din ţară şi orice problemă care apare în acest domeniu trebuie discutată cât mai repede. Se doreşte o întâlnire şi cu reprezentanţii Lactalis pentru a vedea problemele cu care se confruntă. Transferul producţiei de lactate LaDorna este văzut ca o jignire” a spus Flutur.

Totodată, şeful administraţiei judeţene a cerut Guvernului sprijin pentru a se putea reporni o serie de mici fabrici, precum şi sprijin pentru înfiinţarea de unităţi noi în judeţ, astfel încât laptele să fie procesat în judeţul Suceava. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: