Până la sfârşitul lui august

Fabricile Dorna Lactate din Floreni şi Vatra Dornei îşi vor înceta activitatea

> Colectarea laptelui va continua, potrivit contractelor anterioare

„Urmând planurile strategice de consolidare a afacerilor în România, pe principii de organizare eficientă a activităţilor de producţie la standarde optime, Grupul Lactalis a decis închiderea unităţilor de producţie Floreni şi Vatra Dornei din cadrul societăţii Dorna Lactate” aflăm dintr-un comunicat în care se precizează că brandul LaDorna şi societatea Dorna Lactate „îşi continuă, însă, existenţa în România, iar portofoliul de lactate LaDorna va fi produs în celelalte fabrici româneşti ale grupului”.

„Această măsură este menită să ne asigure continuarea procesului de producţie şi a investiţiilor în dezvoltarea portofoliului LaDorna, cu respectarea riguroasă a cerinţelor de performanţă şi siguranţă ale Grupului Lactalis. Am fost nevoiţi să luăm această decizie după epuizarea tuturor încercărilor de eficientizare a activităţii în cele două fabrici, luând în considerare şi noua realitate economică, care ne determină să fim mai atenţi la operativitatea business-ului nostru în România şi să ne adaptăm planurile coerent, pentru a rămâne competitivi în industrie. A fost o decizie grea, însă cel mai important este că putem duce mai departe povestea brandului LaDorna în România, cu structurile moderne disponibile local. Este unul dintre angajamentele majore ale Grupului Lactalis în România, ne dorim în continuare să menţinem business-ul şi să-l creştem sănătos aici, în România, contribuind astfel la redresarea economică naţională, prin noi investiţii şi noi locuri de muncă. În egală măsură, suntem preocupaţi să protejăm drepturile fiecăruia dintre colegii noştri afectaţi de concediere şi să reducem cât de mult posibil impactul regretabil pe care acest proces îl va avea asupra lor” este declaraţia, citată de comunicat, a lui Giampaolo Manzonetto, director general Grup Lactalis România.

Se precizează că angajaţii afectaţi de măsura de concediere colectivă în fabricile Floreni şi Vatra Dornei vor primi tot sprijinul companiei în a-şi găsi un alt loc de muncă. Angajaţii afectaţi de măsura concedierii colective vor primi compensaţii salariale.

„Întregul proces se va încheia la sfârşitul lunii august 2020, cu respectarea strictă a tuturor reglementărilor legale în vigoare.

Decizia nu afectează în niciun fel activitatea de colectare a laptelui de la producătorii locali. Colectarea laptelui va continua să se desfăşoare normal, cu păstrarea integrală a contractelor încheiate cu fermierii români parteneri şi direcţionarea laptelui către celelalte fabrici” se precizează, printre altele, în comunicat. 

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: