Handbal masculin

Echipele de juniori II şi III a CSU din Suceava şi-au reluat antrenamentele

De la începutul acestei luni au reluat pregătirea competiţională şi echipele de handbal masculin juniori II şi III ale CSU din Suceava. La fel ca şi toţi ceilalţi sportivi de la nivel mondial şi tinerii suceveni au avut o pauză de circa trei luni cauzată de pandemia de coronavirus.

În pofida încercării de a face antrenament la domiciliu pentru a-şi putea menţine forma fizică, lucrurile au fost foarte complicate, pentru că handbalul este un joc de echipă care presupune armonizarea acţiunii şi omogenitatea lotului, deziderate greu de realizat online.

„A fost o perioadă dificilă pentru cei mai tineri, mai ales că ambele echipe, şi cea de juniori II şi cea mai mică, sunt calificate la turneele finale al Campionatelor Naţionale. Este bine că am reuşit să-i aducem pe toţi împreună şi, deocamdată, facem pregătire în aer liber, la terenul de la Sfântu Ilie şi la cel sintetic al USV. Este bine că toţi cei prezenţi la antrenamente au fost sănătoşi şi nu am avut niciun fel de probleme.

Este o perioadă de reacomodare la efort, care apoi se va transforma în una de acumulări fizice. Nu sunt unele dintre cele mai agreate antrenamente, dar ele sunt necesare pentru a evita accidentările atunci când vom intra în sală.

Avem obiective foarte ambiţioase în acest an, la juniori II vrem să ne luptăm pentru medalia de aur, iar la juniori III să urcăm pe podiumul de premiere. Nu ştim cu exactitate ce va urma, cum se va relua anul şcolar, cum vor fi organizate competiţiile sportive, dar avem speranţa că vom putea lupta pentru victorie la turneele finale. Avem generaţii de excepţie, mulţi jucători la loturile naţionale de juniori ale României şi vrem să fim în cea mai bună formă sportivă atunci când va trebui.

Din ce ştim, turneele finale vor fi programate la o lună de zile după reluarea pregătirii în sală. Să sperăm că va fi bine şi toată lumea va fi sănătoasă. În acest an, FRH a promis şi realizarea unui lot naţional pentru tinerii născuţi în 2006 şi 2007 şi avem şi noi o mulţime de propuneri pentru această selecţionată”, a declarat antrenorul echipei de handbal masculin juniori II a CSU din Suceava, Vasile Boca.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: