Senatorul PNL Daniel Cadariu:

Doar trei măsuri din planul PNL de redresare economică sunt similare cu ale PSD

 Senatorul PNL de Suceava Constantin-Daniel Cadariu a transmis o reacţie la criticile aduse de social-democraţii suceveni, prin vocea senatorului Ioan Stan, Programului de relansare economică a României, prezentat de Guvernul Ludovic Orban, cum că 60% dintre măsuri ar fi copiate din programul de guvernare al PSD din 2016.

Potrivit lui Cadariu, cei din PSD sunt în panică, pentru că Planul Guvernului PNL relansează economia, dar „înmormântează politic” PSD.

Pesediştii au intrat în panică

„Pesediştii au intrat în panică şi au început să împroaşte cu noroi în programul PNL, fiind speriaţi că, odată pus în practică, ei vor rămâne în opoziţie mult şi bine. Programul nostru este complet, foarte bine articulat şi va da, cu siguranţă, un impuls mult aşteptat economiei. Pesediştii au intrat în panică şi au început să dea răul afară din ei, conştienţi fiind că acest plan relansează economia dar «îi înmormântează politic» pe ei” a spus Cadadriu.

Ioan Stan să se uite în oglindă

El i-a sugerat preşedintelui PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, să facă un exerciţiu simplu de autoevaluare.

„Să se uite în oglindă şi să se privească în ochi. O să-şi vadă nesinceritatea şi poate o să-i fie ruşine de minciunile pe care le aruncă cu dezinvoltură cameleonică în spaţiul public” a continuat senatorul liberal.

„Doar trei măsuri din planul PNL sunt similare cu programul social-democraţilor: ajutorul pentru persoanele cu venituri reduse, stimulente de reinserţie pe piaţa muncii şi amânarea şi reeşalonarea unor taxe. Însă, social-democraţii plusează şi susţin că 60% dintre măsurile propuse de PNL sunt copiate din Programul de guvernare al PSD din 2016. Pesediştii menţionează programe de investiţii în autostrăzi, construcţia de spitale regionale, ajutoare pentru IMM-uri, printre altele, care însă nu s-au materializat până în octombrie 2019, când au pierdut guvernarea. Motivul: nu a existat niciun moment voinţa de a le pune în practică. În schimb, timp de trei ani de zile, începând cu OUG 13, PSD a depus toate eforturile pentru a modifica legile justiţiei şi codurile penale, totul pentru a-l salva pe Liviu Dragnea de la închisoare” a subliniat Daniel Cadariu.

Senatorul liberal sucevean adaugă că între primele revendicări ale PSD sunt autostrăzile pe care social-democraţii nu le-au făcut în cei trei ani cât au fost la guvernare, perioadă în care au schimbat trei premieri şi aproape 80 de miniştri.

Daniel Cadariu a respins categoric şi acuzele PSD potrivit cărora PNL a copiat ideea creării unui fond de investiţii.

El a menţionat că PNL propune înfiinţarea Fondului Român de Investiţii (FRI) pentru finanţarea unor investiţii în domeniu de interes strategic.

„Acesta este unul pe model polonez, care are ca surse de finanţare bugetul de stat, fondurile UE, emiterea de obligaţiuni şi capitalul unor instituţii financiare şi agenţii de investiţii. Fondul este condus de un consiliu de supraveghere format din membri independenţi” a adăugat senatorul. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: