Radu Rey, preşedintele PLUS Suceava, anunţă că vrea să fie primar la Vatra Dornei

Deşi candidează şi la şefia administraţiei judeţene

> Economia zonei este distrusă în acest moment > Municipiul este căpuşat de patru supermarketuri, nu are PUG, nu are abator, iar industria lactatelor e la pământ

Preşedintele Organizaţiei Judeţene PLUS Suceava, Radu Rey, a anunţat, luni, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că ia „foarte în serios” să candideze la funcţia de primar al municipiului Vatra Dornei din partea Alianţei USR-PLUS.

„E 90% decizia luată, dar trebuie să mă consult cu colegii” a spus Radu Rey.

El a arătat că la Primăria Vatra Dornei situaţia devine extrem-extrem de gravă, în principal, din punct de vedere economic.

„Să nu mai vorbim şi de restul problemelor. Iau foarte în serios acest gând (de a candida – n.r.)” a spus Rey.

„Din punct de vedere economic, Bazinul Dornelor este mort. Turismul este închis, momentan. Trăim dintr-un turism balnear, dar făcut pentru o categorie de clienţi care nu prea lasă bani în zonă. Vatra Dornei este căpuşată de patru supermarketuri pentru că nu ştiu unde se duc toţi acei bani colectaţi, căci nu se duc în dezvoltarea locală şi nu se văd în proiecte la nivel local. Şi banii puţini pe care îi avem din turism la Vatra Dornei sunt «storşi» de aceste lanţuri mari de magazine, care au fost primite cu braţele deschise de administraţia locală în mijlocul şi în centrul staţiunii, pentru că nu avem un plan urbanistic general şi, ca peste tot, se întârzie aprobarea acestui plan pentru că există anumite interese imobiliare. Industria lactatelor e la pământ, au rămas câţiva producători locali pe care îi felicit. Avem două făbricuţe care au revitalizat această producţie de şvaiţer şi sper să reuşească să reziste pe piaţă. Nu avem un abator în zonă, iar creşterea animalelor pentru carne e cum e, total neprofitabilă. Nu ai unde să tai animalele, laptele, e clar ce se întâmplă, fructele de pădure şi ciupercile se vând direct în Italia şi nu se procesează nimic cu valoare adăugată. O spun cu părere de rău: economia zonei este distrusă în acest moment” a declarat Radu Rey.

Preşedintele PLUS Suceava, Radu Rey, este candidat al Alianţei USR-PLUS la Consiliul Judeţean Suceava, fiind pe primul loc pe lista de consilieri judeţeni ai acestei alianţe. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: