Anonimii

Se prea poate ca doar puţini dintre dvs. să nu fi depus, în primele luni (alea devenite oficiale) de pandemie măcar 2 euro în contul unei structuri ieşite la interval să facă bine, să-i direcţioneze colo şi colo, la spitale, la bolnavi, la vârstnici singuri şi izolaţi (inclusiv de vârstă şi sărăcie). Şi v-aţi zis în secret că merită, că are rost s-o faceţi.

Pe de altă parte, pe vaste scene locale şi naţionale, în aceeaşi perioadă au ieşit la vedere şi chiar au primit mulţumiri publice pentru binefacerile lor – mai mari sau mai mici, după putinţele donatorilor anonimi aflaţi îndărăt sau după cât de tare au fost strigate spre mulţime – oengeuri, firme, primari etc. care au luat cu o mână şi au orientat cu alta.

De bună seamă, atenţi la ce se întâmplă împrejur, cetăţeni informaţi şi cu suficientă băgare de seamă aşa cum vă ştiu, v-aţi cam dat seama ce şi cum, cine sunt eroii şi cine sunt beneficiarii molimei. Că nu se poate să numeşti erou, la o pildă, primarul milostiv & întreprinzător pe contul bugetului local îngrăşat de anonimi, nici pe actantul comunitar care şi-a pus la punct (ba nu, îl avea dinainte, că-i era bun şi-n alte afaceri) un aparat eficace şi atent plătit pentru fel de fel de faceri de bine. Aşadar, cu învăţătură de minte să(-ţi) fie. Tu te-ntreabă şi socoate… să-nţelegi din a lor artă!

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: