Sagrada Familia redeschisă după patru luni

Catedrala Sagrada Familia a fost redeschisă, într-o primă fază, pentru cadrele medicale care au fost în prima linie a luptei cu coronavirusul, relatează Reuters.

Oamenii au făcut fotografii şi au ascultat ghiduri audio, după ce arhiepiscopul Barcelonei Juan Jose Omella i-a condus pe cei din sistemul medical în biserică.

Bazilica, proiectată de arhitectul Antoni Gaudi, a fost închisă acum aproape patru luni. Însă, pentru următoarele două weekend-uri, acesta va fi deschis lucrătorilor din domeniul sănătăţii, poliţiei şi ONG-urilor.

Scopul este recunoaşterea şi omagierea locuitorilor din Barcelona, „în special celor care au fost în prima linie, care luptă şi lucrează pentru a preveni Covid-19”, se arată într-o declaraţie de pe site-ul bazilicii.

O a doua etapă va permite accesul gratuit al locuitorilor Barcelonei, iar abia într-o a treia etapă accesul turiştilor autohtoni şi străini va fi permis.

Început în 1882, Sagrada Familia este a şasea cea mai vizitată atracţie turistică din lume, potrivit TripAdvisor.

Spania a înregistrat 205.545 de cazuri de coronavirus şi 28.385 de decese, conform datelor ministerului sănătăţii, ceea ce o face una dintre ţările cele mai afectate din Europa.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: