La faţa locului, despre modernizarea PTF Siret

În urma solicitării preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret s-a desfăşurat, vineri, o întâlnire la faţa locului despre modernizarea Vămii Siret, la care au participat directorul general al Direcţiei Generală a Vămilor, Marcel Mutescu, directorul executiv al Direcţiei Regionale Vamale, Dănuţ Bolohan, şef de secţie Drumuri Naţionale Suceava, Romeo Caciuc, senatorul Constantin-Daniel Cadariu şi primarul oraşului Siret, Adrian Popoiu.

Şeful administraţiei judeţene a precizat că, după repetate demersuri, în care a avut în vedere importanţa Biroului Vamal Siret şi necesitatea modernizării acestuia, acum se poate vorbi, în sfârşit, despre un proiect ce urmează a fi realizat cu fonduri europene. El a menţionat că, în data de 10.03.2020, a fost emisă HGR nr. 188 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Modernizarea Biroului Vamal de Frontieră Siret, în vederea fluidizării traficului în punctul de trecere transnaţională de pe frontiera de nord a României – DN2 (E85)”. Între timp, au fost parcurse toate etapele prevăzute realizării documentaţiei necesare pentru finanţare, cu o valoare care depăşeşte 10 milioane de euro, prin intermediul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

„Am discutat despre urgenţele pe care le va rezolva acest proiect: scurtarea timpilor de staţionare în punctul vamal prin montarea unui sistem de scanare tip portal, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă pentru personalul vamal, reparaţii capitale şi extinderea clădirilor, îmbunătăţirea aspectului general, înlocuirea instalaţiei sanitare şi racordarea punctului de frontieră la alimentarea cu apă potabilă şi la sistemul de canalizare a oraşului Siret – recent finalizat, reabilitarea copertinelor, a instalaţiilor de iluminat şi de furnizare a agentului termic, precum şi asfaltarea drumului de la Siret până în vamă” a subliniat preşedintele CJ.

El a menţionat că Biroul Vamal de Frontieră Siret este unul dintre cele mai importante birouri vamale din punct de vedere strategic şi geografic, ce asigură, la frontiera Uniunii Europene, controlul vamal asupra tuturor categoriilor de mărfuri, cu un debit de peste 600.000 autovehicule anual, motiv pentru care trebuie să arate şi să funcţioneze corespunzător. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: