De azi, începe admiterea la Universitatea „Ştefan cel Mare”

> A doua sesiune este programată în perioada 7 – 15 septembrie

USV a anunţat că în data de 6 iulie începe concursul de admitere pentru ciclurile de studii de licenţă şi masterat la toate cele zece facultăţi.

În acest an, candidaţii au posibilitatea de a se înscrie atât onsite, în locaţiile din campusul USV, cât şi online, folosind platforma de înscriere disponibilă. În contextul epidemiologic existent, USV transmite că a luat toate măsurile necesare, astfel încât procesul de admitere să se desfăşoare în condiţii de maximă siguranţă sanitară. Totodată, pentru a uşura procedura de depunere a actelor în online, platforma de admitere a USV pune la dispoziţie şi un sistem electronic de plată a taxei de înscriere.

USV precizează că oferta educaţională din acest an include – dintr-un total de 90 de specializări – nouă programe noi de licenţă sau de masterat, autorizate sau acreditate, unele dintre ele, cu caracter interdisciplinar, fiind coordonate de mai multe facultăţi şi departamente şi implicând competenţe multiple. Reamintim că, în domeniul Ştiinţe inginereşti, viitorii studenţi vor putea opta pentru: Echipamente şi sisteme medicale, Echipamente şi sisteme de comandă şi control pentru autovehicule, Ştiinţe gastronomice, Energetică şi tehnologii informatice şi Securitate cibernetică. În domeniul Ştiinţe socio-umane, programele nou apărute în oferta USV sunt Resurse umane şi Globalizare şi diplomaţie economică. Acestora li se adaugă alte 2 programe care au fost autorizate să funcţioneze anterior: Media digitală şi Drept penal şi criminalistică.

Procesul de admitere 2020 se desfăşoară în perioada 6-15 iulie (fără zilele de sâmbătă şi duminică), pentru specializările unde există probe şi 6 – 17 iulie (fără zilele de sâmbătă şi duminică), pentru specializările unde nu există probe. Sesiunea a doua de admitere se va desfăşura în perioada 7-15 septembrie (fără zilele de sâmbătă şi duminică) pentru specializările unde nu există probe şi 7-11 septembrie, pentru specializările unde există probe.

Pentru a confirma locul ocupat, candidatul declarat admis trebuie să se înmatriculeze cel târziu până la data de 29 iulie, pentru sesiunea de vară, respectiv 18 septembrie, pentru sesiunea de toamnă. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: