Cu nebunul nu te pui!

Cu preţul vieţii, cinci oi au stat în calea unui contrabandist

> Bărbatul suspect de contrabandă a reuşit, totuşi, să fugă şi nu s-a oprit nici atunci când poliţiştii au tras focuri de armă > Ulterior, a anunţat la 112 că i s-a furat maşina

 Un tânăr din Straja este suspect pentru contrabandă şi inducerea în eroare a organelor judiciare, după ce ar fi fost urmărit în trafic de un echipaj de poliţie, de care a reuşit să scape, iar apoi a sesizat prin 112 că i s-ar fi furat maşina.

Potrivit Poliţiei Suceava, patrula de siguranţă publică din cadrul Secţiei 3 de Poliţie Rurală Marginea a solicitat, sâmbătă dimineaţa, unui şofer de Audi A6, cu număr de înmatriculare specific Bulgariei, să oprească pentru verificări, dar acesta nu a oprit, motiv pentru care poliţiştii au pornit în urmărirea lui.

Maşina a fost urmărită, folosind semnalele acustice şi luminoase până la intrarea în oraşul Solca – DN 2E, unde a acroşat cinci oi dintr-o turmă ce traversa drumul naţional. Oile au murit, iar autoturismul a rămas suspendat pe acestea.

Şoferul a coborât din maşină şi a luat-o la fugă pe câmp, iar poliţiştii au continuat urmărirea. Un agent de poliţie a tras cinci focuri de avertisment pentru a-l opri, dar respectivul a fugit pe câmp şi, ulterior, în pădure fără a fi identificat.

Apoi, în timpul căutărilor, pe traseul parcurs s-au identificat un telefon mobil şi un portofel conţinând actul de identitate, permisul de conducere şi mai multe carduri ale unui tânăr de 29 de ani din comuna Straja, dar şi un pantof tip sport.

Poliţiştii au mai constatat că în interiorul autoturismului Audi A6 se aflau 7060 de pachete ţigări, respectiv 5800 pachete de ţigarete marca Marble şi 1260 pachete de ţigarete marca Credo, fără banderole fiscale, în valoare de aproximativ 85.000 lei.

Autoturismul a fost indisponibilizat la Poliţia Rădăuţi, iar întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată. Celelalte bunuri identificate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Ulterior, în cursul după-amiezii, tânărul bănuit a sunat la 112 şi a sesizat că i s-a furat autoturismul, de pe raza comunei Brodina.

Procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi a dispus cercetări pentru completarea probatoriului. La finalizarea acestora, urmează a se dispune reunirea celor două cauze, respectiv, de contrabandă şi cea de furt în scop de folosinţă, după care se va extinde urmărirea penală şi pentru „inducere în eroare a organelor judiciare”.

Măsurile preventive faţă de suspect urmează să fie luate pe parcursul cercetărilor, după completarea probatoriului. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: