Cronicarul Eugen Dimitriu se alătură în veşnicie personalităţilor fălticenene

Municipiul Fălticeni a primit cu tristeţe vestea trecerii la cele veşnice a domnului Eugen Dimitriu, omul a cărui existenţă a fost legată de păstrarea vie a memoriei personalităţilor culturii din municipiu.

În urmă cu aproape o jumătate de secol, anul 1971, Eugen Dimitriu a organizat Galeria Oamenilor de Seamă, în casa donată de fraţii Vasile şi Horia Lovinescu, un muzeu de referinţă în peisajul cultural al judeţului. În anul 2001, în semn de recunoştinţă pentru activitatea derulată pentru promovarea culturii fălticenene, Consiliul Local Fălticeni i-a conferit titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului. După lucrările de reabilitare încheiate în anul 2012, în Galeria Oamenilor de Seamă a fost organizat un spaţiu memorial, prezentat publicului în prezenţa scriitorului Eugen Dimitriu. (C.P.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: