Coroane de flori la statuia ecvestră a lui Ştefan cel Mare

> Gheorghe Flutur: Ştefan cel Mare este modelul de patriotism, de diplomaţie, de inteligenţă, de abilitate care ar trebui multora în zilele de astăzi

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, prefectul Alexandru Moldovan, primarul Sucevei Ion Lungu şi viceprimarul Lucian Harşovschi au depus, joi dimineaţă, coroane de flori la statuia ecvestră a domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt din parcul Cetăţii, la 518 ani de la moartea domnitorului Moldovei.

Evenimentul a fost simplu, cu respectarea măsurilor de distanţare fizică, fiind organizat la iniţiativa primarului Ion Lungu.

„Am venit să depunem aici, la statuie, o coroană de flori în memoria marelui înaintaş” a declarat preşedintele Gheorghe Flutur.

El a spus că va depune o coroană de flori şi la mormântul lui Ştefan cel Mare, la Putna, urmând a merge şi la Sihăstria Putnei, pentru a depune o coroană şi la mormântul ÎPS Pimen.

„Ştefan cel Mare este modelul de patriotism, de diplomaţie, de inteligenţă, de abilitate care ar trebui multora în zilele de astăzi” a declarat preşedintele CJ.

El a arătat că se bucură că a iniţiat un program în memoria marelui voievod, Programul Ştefanian, care în fiecare an începe de Sânziene şi se încheie cu un pelerinaj la Putna în ziua de 2 iulie.

„Anul acesta a fost o variantă simplificată a acestui eveniment. Am avut slujba de pomenire a domnitorilor Moldovei în capela Cetăţii de Scaun a Sucevei în 24 iunie. Astăzi mergem la Putna, dar nu în pelerinaj cu mai multă lume” a precizat Flutur.

El a transmis de la statuia lui Ştefan cel Mare un îndemn de încurajare: „Să trecem cu bine peste aceste vremuri şi să sperăm la vremuri mai bune!”.

La rândul său, primarul Ion Lungu a menţionat că nu este o manifestare oficială, dar că a ţinut să marcheze, ca în fiecare an, ziua de 2 iulie.

„Cred că aşa este corect, să-l cinstim pe Ştefan cel Mare şi aici, la Cetatea de Scaun” a spus Ion Lungu. „Chiar şi astăzi avem multe de învăţat de la Domnia Sa, mai ales că trecem printr-o perioadă mai grea, o perioadă mai dificilă şi trebuie să luăm anumite pilde şi comportamente ale lui Ştefan cel Mare” a continuat primarul. El a spus că cei mai tineri trebuie să-l aprecieze la adevărata valoare pe Ştefan cel Mare şi a subliniat că Cetatea de Scaun a Sucevei şi statuia ecvestră a marelui domnitor sunt piesele centrale ale strategiei de turism a Sucevei.

Prefectul Alexandru Moldovan a spus că marele Ştefan cel Mare transmite, peste veacuri, un îndemn la unitate. „În aceste momente grele pentru suceveni, doar prin unitate vom reuşi să le depăşim. Cred că este un îndemn la care toţi trebuie să ne aplecăm şi există premisele ca, uniţi, să le depăşim” a conchis Alexandru Moldovan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: