102 de persoane bănuite de infracţiuni silvice, cercetate penal

În perioada 26 iunie – 2 iulie a.c., în toată ţara, poliţiştii au efectuat verificări pentru protejarea fondului forestier şi prevenirea şi combaterea faptelor ilicite în domeniul silvic.

Astfel, au fost efectuate 769 de controale, arată un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Au fost verificate 242 obiective cum sunt exploatări forestiere, instalaţii de debitat, depozite, târguri, pieţe, oboare şi ocoale silvice. Prin urmare, pentru neregulile constatate în domeniul silvic au fost înregistrate 97 de dosare penale, în care sunt cercetate 102 persoane; au fost aplicate 131 de amenzi, în valoare de peste 200.000 de lei. De asemenea, au fost confiscaţi 511 mc de lemn fără documente legale, în valoare de aproape 150.000 de lei.

Au fost înregistrate 12 apeluri care semnalau posibile transporturi ilegale de material lemnos, 11 dintre ele confirmându-se în urma verificărilor, menţionează IGPR. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: