Ioan Stan:

PNL a prezentat un plan de relansare economică făcut pe genunchi, cu promisiuni fără acoperire

> În judeţul Suceava vor relua temele din 2016, pentru că nu au făcut nimic din ceea ce au promis, consideră senatorul

Preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, joi, că aşa-numitul plan de relansare economică al României, lansat miercuri de Guvernul PNL, arată amatorismul şi superficialitatea liberalilor, pentru că mai mult de jumătate din program este copiat din programul de guvernare PSD pe care îl criticau, iar restul este o însăilare de măsuri, fără date concrete, dar care ar urma să fie aplicate în 2025-2027.

Senatorul PSD a arătat că deoarece nu sunt în stare să vină cu soluţii proprii pentru economia românească, liberalii au copiat mai bine de 60% din programul de guvernare al PSD-ului şi au prezentat măsurile respective ca şi cum ar fi ale lor.

 „Pe lângă plagiatul evident” se constată că unele măsuri sunt în aplicare de pe vremea guvernării PSD

„Atâta pot. Să fure munca altora şi să se împăuneze cu ea. Ba mai mult, pe lângă plagiatul evident, putem constata că o parte din măsuri sunt deja puse în aplicare de pe vremea guvernării noastre, iar ce a mai rămas reprezintă tunurile PNL-ului date economiei româneşti în perioada celor 8 luni de guvernare” a spus Stan.

El a menţionat că dovada amatorismului şi superficialităţii liberale este evidentă în respectivul document, pentru că la multe propuneri lipsesc termenele de realizare şi nici nu se indică sursele de finanţare a măsurilor prezentate.

„De asemenea, nicăieri în documentul respectiv nu ne este prezentată evoluţia principalilor indicatori macroeconomici în intervalul pentru care propun programul: PIB, deficit, datorie, venituri. Ca să nu mai spunem că lipsesc inclusiv principalii indicatori sociali (evoluţia salariului minim şi mediu, evoluţia pensiei minime şi a punctului de pensie) şi nici nu se discută despre puterea de cumpărare sau de reducerea sărăciei” explică Stan.

El consideră că ceea ce a prezentat PNL este pur şi simplu un plan de relansare economică făcut pe genunchi, care nu prezintă soluţii concrete, ci numai promisiuni fără acoperire.

Românii au nevoie ca economia ţării să fie pornită acum

„În acest sens stă mărturie faptul că relansarea respectivă, conform programului dumnealor, este prevăzută pentru 2025-2027. Or românii au nevoie ca economia ţării să fie pornită acum. Acestea fiind spuse, aşteptăm cu interes şi programul de «relansare» economică a judeţului Suceava gândit de liberali, fiind convinşi că aceştia vor relua practic aceleaşi teme ca în 2016, pentru că nu au dus la capăt nimic din ce au promis atunci” a conchis Ioan Stan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: