Pentru ce cauze au donat românii în izolare?

Românii au ales să doneze în lockdown, cu preponderenţă, către organizaţiile neguvernamentale care au ajutat spitalele şi medicii din linia întâi. Într-o singură săptămână din aprilie, donaţiile au crescut cu 250%.

Galantom.ro, platforma românească de fundraising peer to peer, a realizat o retrospectivă a modului în care au donat românii pe platformă în perioada de izolare (15 martie – 20 mai) şi a comparat rezultatele cu cele de anul trecut, din aceeaşi perioadă.

Astfel, în perioada menţionată mai sus s-au făcut 7.231 de donaţii şi s-a strâns suma totală de 933.893 de lei.

Din aceasta, 663.197 de lei (4.829 de donaţii) au fost mobilizaţi doar pe proiecte legate de pandemie, înscrise pe platformă de către 17 ONG-uri.

Din suma totală adunată pentru proiecte COVID-19, 521.600 de lei s-au strâns pentru proiecte care au susţinut spitalele şi cadrele medicale, iar restul de 141.597 de lei a fost mobilizată de ONG-uri pentru susţinerea beneficiarilor persoane fizice afectaţi indirect de pandemie.

„Aşa cum era de aşteptat, românii au ales să doneze în lockdown cu preponderenţă către organizaţiile neguvernamentale care au ajutat spitalele şi medicii din linia întâi. Astfel, domeniul sănătăţii a înregistrat o creştere de 33% ca număr de donaţii şi de 55% ca sumă total adunată, faţă de anul precedent. Un alt domeniu care a înregistrat o creştere semnificativă în această perioadă a fost protecţia mediului, segment care a înregistrat o creştere de 88%, comparativ cu 2019”, arată cei de la platformă.

Susţinerea proiectelor din domenii precum educaţie, drepturile omului şi incluziune socială, protecţia animalelor şi ajutor umanitar a scăzut semnificativ în perioada stării de urgenţă.

În mijlocul stării de urgenţă, în săptămâna 6 – 12 aprilie, au fost făcute cele mai multe donaţii (1417), suma totală donată fiind de 212.904 de lei, adică cu 250% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: