Administratorul şi contabilul unei firme, judecaţi pentru inginerii financiare

Două persoane au fost trimise în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, una fiind pentru evaziune fiscală, iar cealaltă pentru complicitate la această infracţiune.

Potrivit procurorilor, în perioada aprilie 2013 – martie 2014, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, suceveanul trimis în judecată nu a înregistrat în actele contabile ori în alte documente legale operaţiunile comerciale efectuate şi venituri de 1.120.283 lei, rezultate din activitatea de comercializare de marfă.

Din această cauză, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 285.473 lei.

De asemenea, acesta a înregistrat şi declarat operaţiuni comerciale fictive, respectiv a înregistrat operaţiuni comerciale de achiziţii nereale în sumă de 170.969 lei şi operaţiuni fictive de plăţi către furnizorii de mărfuri în sumă de 447.291 lei, prejudiciind bugetul de stat cu suma de 135.582 lei.

În acest mod a cauzat un prejudiciu total bugetului de stat în sumă totală de 421.055 lei. Ni s-a precizat că bunurile administratorului firmei au fost puse sub sechestru.

Sursa menţionează că ingineriile financiare au fost efectuate cu sprijinul unei alte persoane, care a activat în calitate de contabil la firma administrată de persoana menţionată anterior.

Astfel, contabilul a efectuat menţiuni în evidenţa contabilă fără să deţină documente sau a realizat descărcări de gestiune fără documente contabile, nu a înregistrat în actele contabile ori în alte documente legale, operaţiunile comerciale efectuate şi veniturile realizate în cuantum de 1.120.283 lei, rezultate din activitatea de comercializare marfă, a înregistrat şi declarat operaţiuni comerciale fictive, respectiv, a înregistrat operaţiuni comerciale de achiziţii nereale în sumă de 170.969 lei şi operaţiuni fictive de plăţi către furnizorii de mărfuri în sumă de 447.291 lei, sprijinindu-l în acest fel pe administrator să prejudicieze bugetul de stat cu suma totală de 421.055 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: