Prin redeschiderea etajului opt

Sectorul medical non-Covid din Spitalul Judeţean va fi extins

 Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, medicul chirurg Valeriu Gavrilovici, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că sectorul medical non-Covid va fi extins prin redeschiderea etajului opt al unităţii spitaliceşti, pentru a fi create „noi fronturi de absorbţie a pacienţilor”.

Gavrilovici a spus că a fost solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Suceava avizul pentru redeschiderea etajului opt al clădirii noi a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, unde funcţionau Secţia de Diabet şi Boli de Nutriţie şi Compartimentul de Neuropsihiatrie Infantilă, care va deveni sector medical non-Covid, alături de cel care funcţionează deja la etajele şase şi şapte.

El a spus că în sectorul medical non-Covid, care va funcţiona pe toate cele trei etaje, vor fi internaţi atât pacienţi cronici, cât şi pacienţi cu afecţiuni acute, urgenţe.

„În acest fel, sperăm să creăm noi fronturi de absorbţie a pacienţilor pentru că, pe de o parte, ne vom confrunta de mâine (din 1 iulie – n.red.) şi cu pacienţi cronici programaţi, nu numai cu urgenţe, astfel încât rulajul din sectorul tampon va fi mai mare şi necesitatea de a transfera pe secţiile non-Covid va creşte şi ea, iar aceste noi deschideri de sectoare vin în întâmpinarea acestui deziderat” a explicat directorul medical al SJU Suceava.

 Totodată, medicul chirurg Valeriu Gavrilovici a menţionat că în condiţiile în care Ambulatoriul de Specialitate va fi deschis începând cu data de 1 iulie, au fost actualizate pe site-ul unităţii spitaliceşti numerele de telefon la care pacienţii pot apela pentru a face programări pentru consultaţii medicale, fiind afişat online şi chestionarul epidemiologic pe care pacienţii sau aparţinătorii îl pot descărca pentru a-l completa.

Gavrilovici a precizat că pentru redeschiderea Ambulatoriului de Specialitate au fost adoptate mai multe măsuri menite să evite la maximum posibilitatea contaminării. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: