Salonul de vară al artiştilor plastici profesionişti suceveni

La Galeriile de Artă „Ion Irimescu” din Suceava a fost vernisat, ieri, în cadru restrâns şi în prezenţa unora dintre expozanţi, Salonul de vară al artiştilor plastici profesionişti, membri ai Uniunii Artiştilor Plastici Filiala Suceava.

Expun Gabrel Baban, Sorin Baciu, Ovidiu Buzec, Mariana Dragomirescu, Adrian Gavrilean, Eugenia Goraş, Oana Hrişcă, Marcela Larionescu, Viorica Moruz, Niculai Moroşan, Oana Moruz, Puşa Pîslaru, Mihai Pânzaru-PIM, Lucia Puşcaşu, Camelia Rusu Sadovei, Dumitru Rusu, Constantin Ungureanu-BOX şi Ana Maria Ovadiuc, invitată, membră a Filialei UAP Iaşi.

„Astăzi ne-am propus să facem o deschidere oarecum oficială, lucrările fiind ridicate pe simeze acum câteva zile” a declarat Camelia Rusu Sadovei, preşedinta Filialei UAP Suceava. „Sunt lucrări făcute de mai bine de jumătate dintre membrii filialei sucevene, cele mai multe, în perioada aceasta de constrângere, alte câteva fiind făcute înainte. Având în vedere marele hiatus care ne-a rupt de toată lumea, de comunitate, sperăm să fie de bun augur, să fie un început spornic şi motivaţional pentru toată lumea” a spus preşedinta filialei sucevene, participantă la salon cu un triptic, „Copacul cunoaşterii”, o compoziţie în care apar Adam şi Eva, „într-o formă pe care o consider nouă, o nouă viziune asupra existenţei umane şi care, vreau să cred că este un început de serie”, exprimându-şi speranţa că artiştii filialei vor expune conform calendarului expoziţional propus pentru cealaltă jumătate a acestui an, „chiar dacă semnele sunt îndoielnice”.

Salonul artiştilor plastici profesionişti va fi deschis toată luna iulie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: