Pentru conştientizarea şi promovarea valorii moştenirii lăsate de Binecredinciosul Ştefan cel Mare şi Sfânt

În Cetatea de Scaun a Sucevei a început în ziua de 24 iunie a.c., cea de-a IV-a ediţie a activităţii culturale „Programul Ştefanian”, care se desfăşoară până pe 2 iulie a.c.

Evenimentul a debutat în 24 iunie 2017 şi a fost iniţiat de Consiliul Judeţean Suceava, în colaborare cu Muzeul Naţional al Bucovinei.

Arhiepiscopia Sucevei şi Radăuţilor a fost mereu parte integrantă a Programului Ştefanian.

Anul acesta, discuţiile preliminare de organizare şi binecuvântarea au venit din partea ÎPS Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei şi locţiitor de Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor.

În toate ediţiile de până acum, organizatorii au urmărit – prin diverse activităţi culturale – să conştientizeze şi să promoveze valoarea moştenirii medievale lăsate de Binecredinciosul Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Şi ediţia a IV-a a început printr-o slujbă de pomenire oficiată de un sobor de preoţi în capela Cetăţii de Scaun.

Au fost pomeniţi toţi domnitorii Moldovei din perioada 1347 – 1715, începând cu Dragoş Vodă şi terminând cu Nicolae Mavrocordat.

În ediţiile precedente ale Programului Ştefanian, diversitatea acţiunilor culturale – spectacole de teatru, concerte de muzică patriotică, lansări de carte, schimbări de mesaje între localităţile cu ctitorii ştefaniene – au adus un public numeros, cu invitaţi din ţară, din Republica Moldova şi din Ucraina. (C.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: