Intervenţii de reducere a riscului la inundaţii în bazinul râului Suceava

>Lucrări de amenajare se vor efectua pe raza localităţilor Ulma, Brodina, Straja, Vicovu de Sus, Bilca, Gălăneşti, Frătăuţii Noi, Frătăuţii Vechi, Dorneşti, Satu Mare, Putna, Horodnic de Sus şi Horodnic de Jos

Administraţia Naţională Apele Române a propus spre finanţare europeană, la Ministerul Fondurilor Europene, prin Axa 5 a Programului Operaţional Infrastructura Mare (POIM), un portofoliu de 16 proiecte a căror valoare însumează 426 milioane de euro. Instituţia Prefectului judeţului Suceava a anunţat că proiectele promovate corelează lucrările de protecţie împotriva inundaţiilor cu soluţii verzi pentru protecţia şi reabilitarea ecosistemelor naturale sau refacerea biodiversităţii prin transformarea zonelor aflate în apropierea râurilor în coridoare verzi.

Potrivit prefectului Alexandru Moldovan, unul dintre cele 16 proiecte propuse este „Managementul riscului la inundaţii în bazinul râului Suceava, judeţul Suceava”, lucrările de amenajare propuse urmând a se realiza pe malul drept şi malul stâng al râului Suceava, pe sectorul cuprins între Ulma şi Satu Mare; pe malul stâng al râului Putna, pe sectorul cuprins de la confluenţa cu pârâul Putnişoara, până la podul rutier, râul Horodnic; râul Topliţa, în zona acumulărilor existente Horodnic nr. 1, nr. 2 şi nr. 3 şi râul Boisa – ploder nou. Amplasamentul proiectului se întinde pe teritoriul unităţilor administrativ-teritoriale Ulma, Brodina, Straja, Vicovu de Sus, Bilca, Gălăneşti, Frătăuţii Noi, Frătăuţii Vechi, Dorneşti, Satu Mare, Putna, Horodnic de Sus şi Horodnic de Jos.

Scopul proiectului este reducerea riscului la inundaţii în bazinul hidrografic al râului Suceava şi afluenţilor acestuia, având capătul amonte la intrarea râului Suceava în ţară, la graniţa cu Ucraina, iar capătul din aval la confluenţa râului Pozen, afluent de dreapta cu râul Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: