Focuri de armă la graniţa cu Ucraina pentru reţinerea unor contrabandişti

Poliţiştii de frontieră suceveni au tras focuri de armă în plan vertical în încercarea de a reţine un grup de contrabandişti surprinşi în zona Brodina. Aceştia, însă, au reuşit să fugă, abandonând un autoturism şi peste 10.000 pachete cu ţigări de contrabandă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, în dimineaţa de 30 iunie, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat un grup de persoane care transporta mai multe colete voluminoase de la frontiera de stat spre un autoturism de teren care staţiona.

Poliţiştii de frontieră au încercat să reţină persoanele respective. Dar în momentul în care bărbaţii au observat echipajul Poliţiei de Frontieră, au fugit abandonând coletele şi autoturismul.

Sursa precizează că persoanele nu s-au supus somaţiilor legale prin voce, iar poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare şi au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. Asta nu i-a oprit pe bărbaţii respectivi, care au continuat să fugă şi s-au dispersat în localitate.

Comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan menţionează că au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

Autovehiculul abandonat este înmatriculat în Marea Britanie

La faţa locului au fost descoperite un autoturism de teren marca Mitsubishi Pajero şi patru colete, unul fiind în autovehicul. Atât coletele, cât şi maşina au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, au rezultat 10.450 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare de 122.265 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul de teren, înmatriculat în Marea Britanie, în valoare de 5.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizarea acestora urmând a se lua măsurile legale ce se impun, precum şi pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale, a mai menţionat Ilie Poroch-Seriţan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: