Evaziune fiscală de 1,6 milioane de lei

> Procurorii suceveni au trimis în judecată două persoane care administrau o firmă din branşa comerţului intracomunitar de măsline şi tomate

 Parchetul Tribunalului Suceava a trimis în judecată două persoane care administrau o firmă ce se ocupa cu comerţul intracomunitar de măsline şi tomate şi care au comis o evaziune fiscală de peste 1,6 milioane de lei.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava arată că unul dintre inculpaţi este administrator de drept al societăţii comerciale, iar celălalt este administratorul de fapt al acestei societăţi.

Ancheta a stabilit că, pe parcursul anului 2015, cei doi au omis evidenţierea în actele contabile a veniturilor realizate, în valoare de 177.525 lei, aferente operaţiunilor comerciale de livrare mărfuri la comerţul intern, respectiv măsline de diverse sortimente şi tomate, realizate în perioada ianuarie – mai 2015 în urma achiziţiilor intracomunitare realizate de la opt societăţi comerciale, exclusiv la valoarea la cost de achiziţie intracomunitară, cu consecinţa prejudicierii bugetului de stat cu suma de 50.575 lei.

Sediul societăţii, declarat la derută

„Corelativ achiziţiilor intracomunitare, cei doi inculpaţi au înregistrat în contabilitatea societăţii pe care o administrau achiziţii fictive de la o altă societate comercială, în sumă totală de 595.850 lei, iar de la încă o societate, în valoare totală de 6.757.093 lei, cu scopul de a crea avantaje fiscale de natura TVA-ului deductibil şi a impozitului pe profit, consecinţa finală fiind diminuarea creanţei fiscale datorate către bugetul de stat în sumă totală de 1.663.428 lei” susţin procurorii.

Mai mult, administratorul de drept a declarat în mod fictiv sediul principal al societăţii, în scopul sustragerii de la efectuarea verificărilor fiscale.

S-a instituit sechestrul asigurator asupra bunurilor aparţinând administratorului de fapt al societăţii. Dosarul a fost înaintat spre judecată Tribunalului Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: